El Peralada, líder indiscutible de Tercera Divisió, rep la visita aquest diumenge (12.30 h) del Terrassa en un partit que serà televisat en directe per La Xarxa i les televisions locals -a la comarca, per Empordà TV i Canal10. Els nois d'Arnau Sala i Xavi Punsí van deixar escapar els primers punts de la temporada el diumenge passat al camp de la Muntanyesa (1-1), però a casa han guanyat els tres partits.

Per aquest duel, el Peralada haurà de canviar de porter per un efecte dominó: la convocatòria de Yassine Bounou (Girona) per a la selecció del Marroc farà que Gianni Cassaro, titular del Peralada, vagi convocat amb l'equip gironí per jugar al camp del Cadis. La plaça de l'ex de l'Olot i Europa davant el Terrassa, doncs, serà ocupada per Richi Paz, que pel mateix motiu ja va jugar al camp del Vilassar de Mar (1-2) a la jornada 3. A més, el Peralada seguirà tenint les baixes per lesió de Sergi Álamo i de Cesc Clotet.

En el duel del curs passat, els verd-i-blancs van golejar sense contemplacions (6-1) els vallesans, que actualment ocupen la cinquena posició. Aquest, serà un duel especial per als peraladencs Chele i Xavi Boniquet, jugadors del Terrassa la temporada anterior. El barceloní Carrillo Vílchez dirigirà aquest enfrontament, que serà d'entrada gratuïta per als socis del Girona després d'arribar a un acord que s'allargarà fins al final de temporada.

Duels avançats a la Jonquera i al Figueres

Abans del partit del Peralada, el dissabte serà el torn per a la Jonquera i el Figueres. Els fronterers continuen defensant la imbatibilitat després de set jornades, no perden des del 8 de maig (2-1, a Vilassar de Mar) i Toni Montero només ha encaixat dos gols. La Jonquera rebrà (17 h) la visita del Sant Andreu, que té dos punts més i que es troba instal·lat en zona de promoció d'ascens a Segona B. El col·legiat Díaz Díaz arbitrarà aquest partit a les Forques. El Sant Andreu és el rival amb qui Oscar Molina, actual jugador de la Jonquera, va estrenar el seu compte golejador a Tercera Divisió la temporada passada, quan militava en el Peralada.

Per la seva part, el mateix dissabte (18 hores) el Figueres es desplaçarà al camp de l'Ascó, situat a 300 km de distància. L'equip de Chicho confia en fer bo el triomf -el primer del curs- del diumenge passat davant el Manlleu (1-0) per seguir escalant posicions. Els figuerencs tindran les baixes segures per sanció de Ramon Masó i Cristian Venzal i qui sap si també per lesió de Marc Bonaventura i Javi Revert.

La temporada passada, la Unió va guanyar al camp de l'Ascó (0-2) amb gols de Casanova i Èric Vilanova. Arbitrarà aquest duel el barceloní Garcia Fuster, amb qui els darrers anys a Tercera Divisió el Figueres ha guanyat dos partits (0-1 a Cerdanyola, 2014/15; i 1-0 contra el Terrassa, 2013/14) i n'ha empatat un (1-1 davant la Pobla de Mafumet, 2014/15).