Després de patir la primera derrota de la temporada, a la jornada 11, el Peralada vol demostrar que el desencís a Palamós va ser un accident. Aquest dissabte (17.30 h), en un partit avançat, l'equip que entrena Arnau Sala i Xavi Punsí rep la visita del cuer de Tercera Divisió, el Sabadell B. Els peraladencs mantenen el lideratge amb un punt de coixí amb l'Olot, amb el qual es trobarà el 27 de novembre a la Garrotxa.

El conjunt altempordanès, amb les baixes conegudes de Sergi Álamo i Cesc Clotet, està pendent de recuperar homes com el central Albert Estellés -el Sabadell B, precisament, és el seu exequip- i el migcampista Djak Traoré. El Peralada, a casa, es manté infal·lible: cinc de cinc en victòries. Ara fa un any, el Sabadell B va golejar (1-4) en el Municipal peraladenc, tot i que la situació ha canviat radicalment avui dia.

La Jonquera, sense Mamau i pendent de Montero i Pons

Situat en una còmoda sisena posició i a cinc punts de la promoció d'ascens, la Jonquera rep (diumenge, 17 h) la visita del Castelldefels, catorzè. Els nois d'Axel Vizuete continuen destacant en l'any de l'estrena a Tercera Divisió i només han perdut un partit. La nota negativa dels fronterers en aquest inici es troba a la infermeria: Ivan Ruiz encara no ha debutat, Pep Vergara només ha jugat el primer partit, i per rebre els del Baix Llobregat són dubte el porter Toni Montero i l'extrem Joan Pons. Per contra, en l'anterior partit al camp del Sabadell B va reaparèixer Bena.

En aquest partit, Vizuete segur que no podrà comptar amb Mamau Jabbie, sancionat per acumulació d'amonestacions i que reapareixerà en el següent duel davant el Peralada.

La Unió busca el primer triomf a fora

En una línia clarament ascendent es troba el Figueres, que gràcies a la mitjana anglesa que encadena en l'últim mes de competició -tres victòries a casa i dos empats a fora- s'ha alçat amb els mateixos punts que el setè classificat. Els nois de Chicho desconeixen el triomf a camp contrari i visiten (diumenge, 12 h) el terreny d'un Vilassar de Mar que es troba en zona de descens en el retorn a la categoria.

La recuperació de Ferran Grau, després d'estar lesionat en el primer tram, ha estat clau en l'acceleració del Figueres, que recupera Marc Bonaventura, però que seguirà tenint la baixa per lesió de Javi Revert, absent els últims sis partits. En l'última visita a Xevi Ramon, la temporada 2014/15, el Figueres es va imposar (0-1) amb un solitari gol, precisament, de Revert.