El dia de la Hispanitat ha acabat sent d'allò més profitós per als equips altempordanesos, que s'han treballat la victòria en la jornada intersetmanal de Tercera Divisió. Per un costat, el Peralada ha allargat la seva gloriosa ratxa al capdavant amb un triomf convincent al camp del Sant Andreu (0-2), un terreny on feia un any hi havia guanyat 0-4. Un gol a cada part de Keita, de penal, i del pitxitxi peraladenc Coro ha permès als d'Arnau Sala i Xavi Punsí emportar-se els tres punts.

La baixa per sanció de Pablo Carbonell ha estat ocupada en el lateral esquerre per David Serrano, habitual migcampista de banda dreta que ha ratllat a un bon nivell. A dalt, els peraladencs han sortit d'inici amb el seu trio letal, format pels golejadors de la matinal i per Draman Konaré. Quan gairebé s'ha arribat a un quart de la lliga, el Peralada és líder en solitari, sense conèixer la derrota, i té 10 punts de coixí amb les places de promoció d'ascens a Segona B

Per la seva part, la Jonquera continua deixant bocabadats als rivals una setmana més i aquest dimecres, fins i tot, s'ha col·locat en places de promoció d'ascens a Segona B. Els nois d'Axel Vizuete han pres la quarta plaça al Granollers (0-1) després d'assaltar-li el camp amb un solitari gol del defensiu Joan Pujol, ex del Figueres i del Girona B, en el minut 74. La solidesa defensiva ha tornat a ser clau, amb un Toni Montero que només ha encaixat dos gols en nou jornades i ja porta 522 minuts seguits sense rebre'n cap. La Jonquera continua sense conèixer la derrota en la temporada que debuta a Tercera Divisió.

La jornada rodona pels equips altempordanesos l'ha completat el Figueres, que s'ha escapat de cop de la zona baixa després de l'agònic triomf davant el Júpiter (2-1). Els nois de Chicho havien encaixat el 0-1 dels visitants, obra de Peris després de guanyar la posició a Masó i batre Bartrina per baix. A la represa, en els seus millors 45 minuts de la temporada, els unionistes han assetjat la porteria visitant quan la pluja començava a caure amb força a Vilatenim. El revulsiu Adrià Casanova ha establert la igualada en el minut 77 i el 2-1 ha arribat en el '95 quan Xavi Ferrón ha transformat un penal per mans. El Figueres puja a la desena posició, ha sumat set dels últims nou punts i ja té més a prop les places de promoció d'ascens que les de descens.