El Peralada mai ha passat de Tercera Divisió, però aquesta temporada té l’oportunitat de trencar motlles després d’arribar a un acord de filiació amb el Girona. El club de Montilivi, establert a Segona Divisió A i amb la Primera Divisió com a objectiu, ha llançat la tovallola per revifar el filial, que no s’ensurt a Primera Catalana, i ha optat col·laborar amb el Peralada per assegurar-lo a la zona alta de Tercera.

La revolució gironina a terres peraladenques ha mantingut quatre peces, tots elles en el cos tècnic: els entrenadors Arnau Sala i Xavi Punsí, la fisioterapeuta Esther Ruiz i el delegat Xavi Geronès. La resta, els 19 jugadors inclosos, han desfilat i s’ha construït una plantilla nova. Sota la batuta d’Ivan Hammouch, director tècnic del Girona, el Peralada comptarà amb jugadors contras­tats, alguns dels quals desconeguts, perquè siguin vàlids en el primer equip. Els entrenaments, que es dividiran entre Girona i Peralada, passen a ser a la tarda, en lloc de la nit, franja habitual en els equips d’aquesta categoria.

D’entre els noms que sobresurten, hi ha el del davanter David Corominas, ex de l’Hospitalet, Olot i del futbol japonès; o el del central Marc Vallhonesta, jugador de Segona A amb el Llagostera ara fa un any i mig i amb trajectòria a la FE Figueres. Tanmateix, David Serrano sap què és trepitjar la categoria de plata amb el Girona, mentre que a la de bronze, Segona B, hi han conviscut homes com el porter Gianni Cassaro, el pivot Djak Traoré o el migcampista Xavi Boniquet.

A davant, cal apuntar els noms del malià Draman Konaré, que el curs passat va ser cedit de l’Alcorcón a l’Ebro, de Segona B -on hi juga el vilafantenc Enric Maureta-, i el del guineà Keita Karamokoba, el darrer fitxatge i que vol ressorgir després d’un paper discret en el degà, el Recreativo de Huelva. Ara, s’espera l’arribada d’un segon porter.

Promeses i Pau Ribas, el toc local

Amb la intenció que es foguegin, hi ha nois com Javi Sánchez i Jorge Sureda, procedents del Mallorca juvenil; Carbonell, de l’Alabès B; VíctorAlonso, ex del Llevant B, o Marc Carbó, del Girona B, d’on també prové Nacho Ruiz. El toc altempordanès a la gespa el donarà el lateral dret escalenc Pau Ribas, que ha tancat una etapa de vuit anys a l’Escala.