Els aficionats del futbol encara es freguen els ulls després de l’èxit del Leicester, campió des de dilluns passat de la Premier League per davant potències com Manchester City, Manchester United, Chelsea o Arsenal. El flamant campió de la màxima divisió anglesa està dirigit per l’italià Claudio Ranieri, que fa gairebé dues dècades va trepitjar Vilatenim com a entrenador del València. Aquell Figueres d’Alfons Muñoz, de Segona B, estava disposat a fer història a la Copa del Rei, la temporada 1997-98. Havia eliminat l’Espanyol, que encara jugava a l’estadi Lluís Companys i el València va ser el rival als setzens de final. Els valencianistes arribaven a l’eliminatòria en hores baixes a la Lliga i Ranieri era qüestionat per la junta, presidida per Pedro Cortés.

En el partit d’anada, disputat a l’estadi de Vilatenim, amb una fred que glaçava, van quedar 1-1 -Peña va igualar el gol que havia marcat Carboni. En aquell partit, pel bàndol unionista també jugaven Arnau Sala, Jose Antonio Oronoz i Jose Santos, establerts avui encara a l’Alt Empordà.

L’endemà de Reis del 1998, es va disputar el partit de tornada a l’estadi de Mestalla, que esperava els seus homes amb els ganivets a les dents, a causa dels resultats irregulars . Tot i la poca categoria del rival hi va haver força públic i soroll a les grades del vell Mestalla.

Mal final a València

Els gol de Vinyals, primer, i d’Ilie, després, van fer que s’hagués d’anar a la pròrroga per resoldre aquella eliminatòria. Finalment, un gol d’Angulo va decantar la balança a favor dels txé, allargant la vida de Ranieri. El tècnic italià acabaria, però, tenint poc més futur a la banqueta valencianista, tot i que va donar moltes voltes per les banquetes d’arreu del món. Amb el pas dels anys, aquest rodamón ha fet fortuna a la banqueta del Leicester anglès, amb el qual la pròxima campanya disputarà la Champions League.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.