Quan queden sis jornades per acabar la temporada Vilatenim acollirà, aquest diumenge dia 10 (16.30 h), el derbi altempordanès de Tercera Divisió. El Figueres, sense patir pel descens, però amb el play-off d’ascens esvaït, rep un Peralada que lluita per escapar-se de les brases. A l’anada, el duel va acabar amb 1-1 -gol agònic de l’unionista Roger Vidal- i el curs passat els figuerencs es van quedar amb el triomf a casa (2-1). Com ha succeït en els darrers anys, el duel serà especial per a una bona colla de jugadors i tècnics, que en un moment o altre han passat pels dos clubs.

Per una part, el Figueres té cinc exjugadors del Peralada (Aleix Prunés, Ferran Grau, Xavi Gallego, Sergi Romero i Moha Chabboura), però els verd-i-blancs tenen el doble de futbolistes amb passat a la Unió (Joan Ureña, Argi, Sergi Murga, Albert Moñino, Marc Mas, Xavi Ferrón, Guillem Cornellà, Mate, Borja i Jaume Duran).

Un dels que farà el retorn és Sergi Muga, que es va acomiadar del Figueres durant el mercat d’hivern de fa un any per anar a la Jonquera. “Tornar a Vilatenim és especial, vaig viure-hi cinc grans anys i vaig gaudir molt del club. El més important, però, és treure els tres punts per assolir la permanència”, explica Murga, que va ser capità al seu dia i que ara ja s’ha recuperat d’una lesió al genoll que l’ha deixat tres mesos i mig fora dels terrenys de joc. El de Vilafant va fitxar pel Figueres amb l'equip a Preferent, al 2010, i va marxar a mitjans de la temporada passada, amb els unionistes establerts a Tercera Divisió.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.