Si el Peralada ha canviat la cara i s'ha escapat del descens a Primera Catalana és per la solidesa al darrere, encapçalada per la inclusió a la titularitat del porter Dani Lobato, però sobretot pels gols del seu home de referència, Marc Mas. Quan el de Sils es mostrava menys encertat el seu equip va patir de valent, estant més d'una volta sencera en zona de descens, però un cop ha agafat la ratxa ha enlairat al Peralada.

Les cinc victòries consecutives que du ara mateix l'equip porten la firma de Mas, que ha mullat en tots aquests partits. Qui va ser jugador del Badalona, Guadalajara, Betis B, Sant Andreu, Figueres, Cassà i Llagostera, entre d'altres, va tardar 12 partits de lliga en marcar el seu primer gol de jugada i ara ja és el pitxitxi de Tercera Divisió amb 16 gols, els mateixos que l'incombustible Santi Triguero, del Vilafanca.

Mas, incansable en el seu treball, jugant d'esquenes i donant opcions als seus companys de davant, va patir uns primers mesos de competició complicats perquè ja se sap que el davanter viu de l'eficàcia. Un únic gol de penal, al camp de l'Europa, i fallant una pena màxima davant el Sabadell B en un partit on acabaria expulsat. Fins i tot, el primer triomf del Peralada, que es va resistir fins a la jornada 9, va ser sense ell, que estava sancionat.

Però el selvatà va seguir confiant amb ell mateix, i després de ser suplent a Cerdanyola va despertar amb un doblet contra l'Ascó i marcant seguidament contra el Vilafranca i el Figueres. Ha estat al 2016 quan s'ha vist la versió més letal de Mas i dels 16 gols que porta, 10 han estat a la segona volta. El triplet que va obtenir el dimecres a la nit davant el Sant Andreu (3-0) va ser la cirereta per demostrar que el 9 del Peralada ha ressorgit.

"Serà difícil que segueixi a Peralada", diu l'entrenador

"Està espectacular, el que no era normal era el que passava a la primera volta, treballava, creava, però tenia mala sort. Si continua així serà difícil que segueixi aquí l'any que ve, però estaria encantat si marxés per millorar, tal com va passar quan estava al Figueres", explica Arnau Sala, entrenador del Peralada. Mas va marxar de l'equip figuerenc en el mercat d'hivern de la temporada 2012/13 per fitxar pel Sant Andreu, aleshores situat a Segona B, després de marcar 12 gols a la primera volta a Tercera Divisió.

En referència al canvi que ha tingut l'equip a les últimes setmanes, l'extècnic de l'Olot, Figueres i Girona B considera que "ara, som contundents a les dues àrees. A davant, les ocasions les has de fer, fins i tot potser abans en teníem més que ara; però els de darrere també han millorat, Lluc, Argi i Mate han fet un pas endavant".

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.