El Figueres i el Peralada miren amb optimisme els tres mesos de competició que queden per acabar la Tercera Divisió després de vèncer al cap de setmana passat davant el Masnou (3-1) i el Manlleu (1-2). Els unionistes, a 10 punts de la promoció d'ascens a Segona B, confien en retallar distàncies aquest diumenge (12 h) al camp del Palamós en el derbi empordanès de la jornada mentre que els peraladencs, fora del descens després d'una volta sencera, reben el Rubí (12.30 h/La Xarxa) en un duel crucial per la permanència.

El rival del Figueres, el Palamós, és un equip que aquest 2016 desconeix el triomf i que es troba de ple en la lluita per evitar el descens. A casa, els palamosins no hi guanyen des del 28 d’octubre i en el partit d’anada van caure golejats per un dolorós 4-0 a Vilatenim.

Al degà hi ha exfiguerencs com Aleix Feixas i Narcís Barrera, a més del tècnic, Joan Mármol, amb passat a la base de la Fundació i que tindrà la baixa de Pastor i Moha per sanció, i de Coro, que ha deixat l'equip aquesta setmana. El Figueres, per la seva part, tindrà l'absència segura del sancionat Ferran Grau i del lesionat David Costa. Amb Ferrero Mansilla, l’àrbitre del duel, la Unió ha guanyat dos partits (3-0 amb el Gironella i 1-4 al Guíxols) i n’ha perdut dos (0-2 amb el mateix Palamós fa un any i 2-1 a Gavà).

El partit serà especial per a un grapat de membres del Figueres que faran el retorn al Nou Estadi, com els jugadors Chicho, Ritxi Mercader, Toni Cunill, Sergi Romero, Cristian Venzal, Alexis Sánchez o Javi Revert, poc probable que reaparegui després de dos mesos lesionat. També ho serà per a l'entrenador Edu Vílchez, amb passat al degà tant de jugador com de tècnic:"Palamós és un lloc espectacular per jugar a futbol, per divertir-te i sentir-te futbolista. Que m’ho diguin a mi, era meravellós jugar allà igual que aquí a Vilatenim quan hi havia gespa natural, era un espectacle", recordava el també extècnic de l'Olot i Peralada, entre d'altres, abans del derbi.

Duel a vida o mort per a les televisions locals

Per la seva part, el Peralada té un duel a vida o mort per mantenir-se, una volta després, fora de la zona de descens a Primera Catalana. La visita dels vallesans és una oportunitat única per als d’Arnau Sala i Xavi Punsí per revifar, en un partit que es jugarà a Peralada en horari matinal (diumenge, 12.30 h) i que serà emès per a les televisions locals a través de La Xarxa -a la comarca, per Canal10 i Empordà TV.

Castellet Julià, del col·legi del Penedès-Garraf, dirigirà l’enfrontament. A l’anada, els peraladencs van perdre 3-2 a Can Rosés i, per tant, tenen pendent apoderar-se del goal average.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.