Borja Garcia té 26 anys i acumula cinc temporades -en dues etapes- en el Peralada, el club del seu poble. Davant el Masnou, l’ex del Figueres i Guíxols va disputar el seu cinquè partit enguany.

Amb tants empats frustrants i encara en zona de descens, les sensacions són més positives o negatives pel que fa a l’estat d’ànim?

S’ha de mirar el futbol amb optimisme, tot i que empatant tant, al final la confiança passa factura, perquè fem les coses bé. Estic convençut que l’equip tirarà endavant, bàsicament pel grup humà que hi ha. De tots els moments complicats que he viscut, és el que més veig que ens en sortirem, segur. El futbol no està sent gaire just amb nosaltres, al final el que compta és fer gols i hem encadenat partits en què ha faltat encert.

Si bé diumenge va participar més de l’habitual, li ha tocat veure molts partits des de la banqueta o la grada. Esperava gaudir de més minuts, aquesta temporada?

La lesió muscular que vaig patir al principi va ser un contratemps molt gran i vaig haver d’estar un mes parat. Ara torno a estar a disposició de l’entrenador per sumar, aportar el meu granet de sorra i la meva experiència.

Aquest any compagina el primer equip amb les tasques d’entrenador al Cadet A. Com ho duu?

Estic molt content. Competim a primera i aquest cap de setmana vam guanyar. Tinc nois molt joves, però estic molt satisfet perquè hi ha jugadors amb molta projecció. L’objectiu és treure’n algun per al primer equip. Al futbol base s’està fent la feina ben feta, i jo estic per ajudar amb tot el que he après.

Com valora el projecte esportiu del Peralada, el club del seu poble?

Té la voluntat de fer un salt qualitatiu i tinc l’esperança que vagi endavant. El nostre futbol base ha de ser un referent a la comarca i, per què no, a la província. Les ganes hi són; ens toca treballar molt fort.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.