El Peralada va protagonitzar, el diumenge a la tarda, la sorpresa de la jornada en golejar l´Ascó (4-1), en el que era el primer triomf del curs a casa. Els altempordanesos iniciaven la jornada com a cuers i gràcies a una brillant primera meitat, en què van marcar tres gols, deixen el fanalet vermell i se situen a només un punt de la permanència a Tercera Divisió.

Els peraladencs, sense el sancionat Mate, venien d´encaixar dues garrotades en pocs dies, contra la Muntanyesa (0-1) i el Cerdanyola (3-0), però van canviar el xip davant la visita del vigent campió de Tercera Divisió. La primera meitat va ser tan efectiva com la segona part al camp del Sant Andreu. Al quart d´hora, Marc Mas es va treure de sobre la pressió d´haver anotat un gol (de penal) en onze jornades marcant a porta buida després d´un xut al pal de Tidiane (15´). Poc després, una cursa de Kike Sánchez en paral·lel amb la defensa visitant va acabar amb un tir creuat de l´escalenc, lluny de l´abast de Sergio López (32´). Els verd-i-blancs no en tenien prou i van arrodonir un impecable primer temps -al darrere, no van concedir cap ocasió clara al rival- amb el 3-0, anotat per Aleix Feixas des del punt de penal, provocat per Tidiane (42´).

A la represa, el tècnic visitant Miguel Rubio va donar entrada a dos homes per capgirar la situació i el gol va arribar de la seva part: xut amb mala intenció d´Ivan que Ureña rebutja i Bartomeu, amb un cacau que toca el travesser, acaba a dins en un gol fantasma (55´). Ara bé, la reacció del Peralada va ser immediata i Mas, enfilant tot sol i picant la pilota, va anotar el seu doblet tot situant el 4-1 en el marcador. Els homes d´Arnau Sala i Xavi Punsí van tenir, fins i tot, l´oportunitat de marcar una maneta amb un cop de cap d´Argi que va sortir fora per poc i un xut de Molina que Sergio es va treure de sobre. L´Ascó, en canvi, va alimentar la seva tarda gris amb la lesió muscular de Virgil que va deixar l´equip amb deu (85´) perquè ja havia esgotat els tres canvis.

PERALADA: Ureña, Sergi Garcia, Argi, Lluc Banús, Botxi, Moñino, Aleix Feixas (Molina, 66´), Guillem Cornellà, Mas, Tidiane i Kike Sánchez (Litus Sala, 76´).

ASCÓ: Sergio López, Edu Vives, Argilaga (De Nova, 70´), Socías, Joel Coch, Artur Godia, Ivan Cristino (Ivan, 46´), Massana, Genís (Bertomeu, 46´), Virgili i Llopis.

GOLS: 1-0, Mas (15); 2-0, Kike Sánchez (32´); 3-0, Aleix Feixas (p)(42´); 3-1, Bertomeu (55´); 4-1, Mas (57´).

ÀRBITRE: Díaz Díaz. Tarjeta groga al local Cornellà.