Amb la dosi de moral que suposa la golejada de diumenge en el derbi, la Unió s’enfrontarà aquest dimecres (21 h/Esport3) al Barça B a Vilatenim, en els quarts de final de la Copa Catalunya. Els d’Edu Vílchez tindran la difícil missió d’eliminar el filial blaugrana, dirigit per Gerard López, que passa per hores baixes i es troba en zona de descens a Tercera. És probable que trepitgin la gespa de Vilatenim jugadors de renom que militen al planter blaugrana, com ara Gerard Gumbau, Sergi Samper -fa un any debutava a la Champions League-, Grimaldo o Dongou.

Una cita important que viuran amb especial il·lusió tres dels quatre capitans de l’equip. “Partint que són superiors, destacaria cinc jugadors d’ells per sobre de la resta. Intentaran imposar l’estil Barça en aquest camp, però tindrem ocasions” , assenyala Pedro del Campo, que ja ha jugat contra l’equip blaugrana en categories inferiors. D’altra banda, tant Chicho com Javi Revert ja saben què és guanyar el Barça B, ja que la temporada 2007/08 a Tercera van derrotar l’aleshores equip entrenat per Pep Guardiola amb el Cassà. Amb el filial hi jugaven Pedro, Sergio Busquets o Víctor Sánchez, entre d’altres. “La Copa ha caigut molt bé al vestidor, ens l’agafem molt seriosament. Serà un partit com el del Numància B, amb ambient a l’Estadi. Esperem passar ronda, tenim jugadors que també podrien estar a 2a B”, destaca Chicho. Per contra, el davanter gironí es perdrà el duel per unes molèsties a l'abductor:No crec que pugui jugar, seria precipitat, tant de bo estigui a punt

per diumenge a la lliga".

El Figueres afrontarà els quarts de final de la Copa després d’haver superat el Peralada, l’Olot i el Cerdanyola. El preu de les entrades per al partit d’aquest dimecres serà de 5 euros els socis i de 10 per als que no ho són.

El Girona ja és a semifinals

D’entre els equips que queden vius al torneig català, qui de moment ja està classificat és el Girona, que dimecres passat es va sobreposar al Cornellà. Més enllà del partit del Figueres, la resta d’enfrontaments seran el Rubí-Llagostera i el Reus Deportiu-Sabadell.

Gerard López torna a Vilatenim, on va rebre el cop de la Copa del Rei

L’Estadi de Vilatenim de ben segur que no li portarà bons records a Gerard López, que al novembre del 2001 va caure eliminat (1-0) amb el Barça a la Copa del Rei. L’actual tècnic del filial blaugrana tornaria a trepitjar la gespa natural del Figueres dos cops al llarg del 2004: al febrer en un amistós amb motiu de l’Any Dalí (1-1) i al juliol en un altre duel de preparació (1-2) amb el primer equip del Barça de Rijkaard.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.