Primera derrota del Figueres aquesta temporada després de dos empats i dues victòries davant un Gavà (0-1) que es col·loca líder en solitari de Tercera Divisió. Un solitari gol d´Àlex Cano al minut 40 va ser suficient per superar els figuerencs, que surten de la zona de promoció d´ascens. Malgrat despertar a la segona meitat amb el marcador en contra, la Unió va topar contra el seu desencert i una bona aturada del porter visitant.

Els del Baix Llobregat van començar avisant amb cops de cap a fora d´Escoruela (11´) i Raíllo (26´), mentre que els figuerencs, amb un actiu Del Campo per la banda dreta, ho contrarestaven amb un xut creuat de Serramitja (14´) i un altre de desviat de Revert (35´) després d´un contraatac. Els visitants pressionaven a dalt i van donar el cop abans del descans. Àlex Cano, ex del Castelldefels, va marejar la defensa unionista al límit de l´àrea abans de superar per alt Gallego amb un xut afortunat que va entrar lentament després de tocar a les cames d´un rival. La Unió tornava a anar a remolc en el marcador, tal com l´hi havia passat feia una setmana davant el Morell, també a Vilatenim, en un duel però que va acabar amb empat.

A la represa, els gavanencs van tenir la sentència ben aviat amb una centrada de Cano per la dreta que va rematar Raíllo al cos de Gallego, providencial i que ocupava de nou la porteria unionista davant l´absència per lesió d´Aleix Prunés. Cano, un perill a cada pilota que tocava, va xutar poc després en el lateral de la xarxa.

Coincidint amb l´entrada de Sergi Romero en el lateral esquerre, en substitució de Varese -reapareixia després d´un partit sancionat-, els d´Edu Vílchez van gaudir de la primera gran ocasió (57´). Una centrada per baix i des de la dreta de Serramitja va ser ben connectada per Revert, però Eric Alcaraz va desviar a córner magistralment. L´unionista Roger Brugué, que acabava d´entrar, també va disposar de la seva oportunitat, però va creuar massa l´esfèrica, igual que Del Campo deu minuts més tard. El blaugrana Nico Kata, però, va tenir el 0-2 amb un xut desviat -Romero també va evitar el segon gol del Gavà des de sota pals- abans del xiulet final.

FIGUERES: Gallego, Quimo, Varese (Romero, 57´), Chicho, Toni Cunill, Ferran Grau (Casanova, 70´), Pedro Del Campo, Roger Vidal, Javi Revert, Serramitja i Ritxi Mercader (Roger Brugué, 65´).

GAVÀ: Èric Alcaraz, Joel, Jaime, Pujol, Cazorla, Pla, Àlex Cano (Cristian Del Moral, 68´), Iu, Raíllo (Cifu, 90´), Felipe (Nico Kata, 74´) i Escoruela.

GOLS: 0-1, Àlex Cano (40´).

ÀRBITRE: Castellet Julià. Targetes grogues als locals Grau i Serramitja i als visitants Pujol i Jaime.