El Figueres ha superat amb bona nota el primer test de la pretemporada, tot i que no ha pogut aconseguir que el marcador fos conseqüent amb els mèrits exhibits contra un rival, l'Olot, de superior categoria (0-1). Un gol afortunat d'Uri Santos en el tram inicial (3') i fins a tres llançaments a la fusta han pesat massa a un Figueres que ha estat capaç de neutralitzar els intents dels de la Garrotxa de dominar la possessió i de recuperar l'esfèrica a camp contrari.

El 0-1 ha arribat en una internada de Luis Miguel a la banda esquerra, que ell mateix ha acabat amb un fort xut al travesser i el rebot, molt violent, l'ha desviat Uri Santos - s'ha reclamat que amb la mà- a la xarxa (3'). La Unió hi ha posat la mateixa intensitat, geni i rigorositat que l'Olot. I ha merescut molt més.

En un contracop, Roger Vidal ha recuperat la pilota al seu camp, i després de fer la paret amb Bonaventura al cercle central, l'ha conduït fins a la frontal, on ha engaltat un tir amb la dreta que s'ha estampat al pal esquerre (7'). Poc després, una centrada enrere de Pedro l'ha aprofitat Javi Revert per rematar amb la cama esquerre, però José hi ha posat el cap fent que l'esfèrica agafés una trajectòria capritxosa que s'ha interromput quan ha aparegut el travesser (17'). Abans, Uri havia trobat un forat a l'eix de la defensa per fer un llançament mal dirigit (12') i, ja amb el xoc avançant cap al descans, Bonaventura ho ha intentat de la mateixa manera, però la pilota no ha trobat porteria (38'). A la represa, al joc li ha faltat continuïtat, i de situacions de perill se n'han donat poques. Però la Unió, que ha acabat amb un onze d'allò més jove, ha mantingut el pols a l'Olot.

Eric Reverter hauria pogut engreixar la diferència per al seu equip si hagués posat bé el peu per enviar a la xarxa (53') una centrada des de la dreta d'Antonio Jesús, però la resposta a la porteria de l'Albera l'ha signat Roger Brugué, que des del balcó de l'àrea ha etzibat un fort xut amb l'esquerra que també s'ha estavellat al travesser (56'). A poc per al final, i amb els unionista conservant l'esma i la intenció, una arribada de Torque l'ha culminat ell mateix amb un xut amb la dreta que Campos s'ha espolsat i que hauria pogut premiar d'alguna manera l'esforç i la proposta dels de casa en el primer examen en la segona setmana d'entrenaments.

UE Figueres: Aleix Prunés (Gallego, 63'), Quimo (Varese, 46'), Masó (Fageda, 78'), Chicho (Sergio Romero, 46'), Cunill (Costa, 78'), Ferran Grau (Venzal, 46'), Pedro (Torque, 78'), Roger Vidal (Pep Chavarria, 63'), Revert (Casanova, 46'), Bonaventura (Brugué, 46') i Ritxi (Alexis, 63').

UE Olot: August (Campos, 46'), Albert Blázquez, Vallho (Prior, 46'), José, Luis Miguel (Roura, 63'), Sana (Pau Valle, 78'), Antonio Jesús (Sánchez, 63'), Eric Vilanova, Uri Santos (Allal, 78'), Sergio Ortiz i Marcel Serramitja (Reverter, 46').

Àrbitre: David Garcia Rosel, de Girona, amb Sergi Font Portell i Isaac Rodríguez Ventura com a assistents.

Gol: 0-1: Uri Santos (3').

Espectadors: Uns 450. A la prèvia s'ha dut a terme la presentació oficial de la plantilla de la temporada 2015/16.