Després de treure’s l’espina de classificar-se per a la promoció d’ascens a Segona Divisió B, el Figueres no vol aturar-se. El conjunt unionista torna, aquest dimecres dia 15 (20 hores), en els entrenaments sota les ordres d’Edu Vílchez, artífex de l’eclosió de l’equip a partir de l’octubre passat. Aquesta serà la primera pretemporada de l’ex de l’Olot, Palamós i Peralada a Vilatenim i ho farà amb onze renovats, set fitxatges i dos juvenils que pugen.

Malgrat acabar jugant el play-off d’ascens -eliminats a quarts de final contra el Numància B- la Unió ha patit certs canvis: Èric Vilanova ha tornat a l’Olot després de la cessió, Mamau ha preferit fitxar pel Girona B de Primera Catalana i el juvenil Pol Valentín farà el salt a Segona B amb la Pobla de Mafumet. A més, la posició de porter farà un gir i Reig i Ureña, que van encaixar 46 gols en 40 partits, han estat invitats a sortir. Els seus llocs, els ocuparan el garrotxí Aleix Prunés, amb passat a l’Olot, Banyoles i Besalú i captat pel seu bon criteri amb la pilota als peus, i Xavi Gallego, que iniciarà una segona etapa a la Unió. L’ex del Peralada, la Jonquera i Esplais serà un dels quatre jugadors de la demarcació juntament amb Del Campo -114 partits al primer equip- i David Costa i Roger Brugué, que fan el salt des del juvenil. A més, els joves Roger Torquemada, Pep Chavarría, Gerard Fageda, Pau Valeros i Àlex Com­pany realitzaran la pretemporada.

Les altres novetats provenen d’entre Tercera Divisió i Primera Catalana: el defensiu Sergi Romero (Peralada), Cristian Venzal (Palamós), Alexis Sánchez (Girona B) i Adrià Casanova (Banyoles). Les nou cares noves -el lateral Santi Varese, del Farners, és el darrer en arribar- s’hauran d’acoblar a un bloc liderat per homes com Javi Revert, autor de 16 gols el curs passat, Serramitja, Ritxi, Roger Vidal, Ferran Grau, ­Chi­cho, Toni Cunill o Quimo.

ALTES:

Varese (Farners), Romero (Peralada), Alexis Sánchez (Girona B), Gallego i Casanova (Banyoles), Aleix Prunés (Besalú), Cristian Venzal (Palamós), David Costa i Roger Brugué (juvenil).

BAIXES:

Mamau (Girona B), Pol Valentín (Pobla de Mafumet), Narcís Barrera (Palamós), Reig i Busquets (Vic), Ureña (Peralada), Henry (la Jonquera), Èric Vilanova (torna Olot) i Guillem Pérez.

RENOVATS:

Toni Cunill, Roger Vidal, Quimo, Marc Serramitja, Ritxi Mercader, Pedro Del Campo, Ferran Grau, Marc Bonaventura, Javi Revert, Chicho i Ramon Masó.

PRETEMPORADA:

Figueres-Olot (25 juliol), Peralada-F (Copa/1 agost), Banyoles-Olot-F (Torneig Estany, 6), Marca de l’Ham-F (9), Esplais-F (13) i Bisbalenc-F (15).

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.