La Unió Esportiva Figueres sabrà aquest dissabte (18 hores) si el somni per pujar a Segona B s’allarga o tanca una temporada igualment per emmarcar. Els d’Edu Vílchez visiten la Ciutat Esportiva Francisco Rubio Garcés amb el botí d’un 2-1 a favor del partit d’anada, que va aconseguir dissabte passat a l’Estadi de Vilatenim amb 1.600 espectadors a les grades. Amb el preu de les entrades entre 7 i 15 euros, el públic va acabar responent -el president Jose Antonio Revilla exigia que n’hi hagués com a mínim 1.500- i el triomf es va gestar a sis minuts del final amb un gol de Narcís Barrera. El duel, no se’l van perdre jugadors figuerencs i ex de la Unió que ja estan a la categoria de bronze, com Argi i Xavi Ferrón, ni un entrenador que està a punt de tocar el cel amb el Girona, Pablo Machín, amb passat al club sorià.

El conjunt unionista s’havia avançat amb un gol de Marc Serramitja, i tot i que el Numància B va empatar mitjançant Valcarce, el Figueres va somriure amb un gol final de l’ex del Palamós i Peralada. Si la setmana abans a la Pobla de Mafumet era Bonaventura qui estrenava el seu compte amb una diana que enviava la Unió en play-off, Barrera també va obrir els seus registres aquesta temporada, amb un gol que pot ser decisiu.

El 2-1 permet a la Unió encarar el partit de tornada, en camp de gespa natural, amb optimisme: passarà a la segona ronda -en total, n’hi ha tres- si no perd o bé cedeix per un gol sempre que n’anoti dos com a mínim. "A Sòria hem de sortir molt forts", afirma Vílchez, que ha revolucionat l'equip des que va agafar-lo a l'octubre.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.