El Figueres va haver de suar dissabte davant un plantejament molt seriós del Numància B a Vilatenim. Com va destacar l’entrenador unionista, Edu Vílchez, la principal virtut dels sorians és la velocitat dels seus joves jugadors en fase ofensiva. Edipo és perillós a l’esquerra, mentre que Valcarce ho és a la mitja punta. Però, a part, el filial numantí també destaca per la solidesa del seu bloc. Els de Juan Carlos Moreno atacaven amb un aparent 4-3-3 i defensaven amb un 4-4-2 ben col·locat i amb les línies juntes i, almenys a la primera part, no van concedir espais, ni per dins ni per fora. I en aquest sentit, el Figueres va patir. A més, Revert i Serramitja -el cellerenc tan aviat estava instal·lat a la mitja punta com també feia parella amb Revert-, estaven ben controlats pels centrals Ciria i Duro.

La Unió no va acabar de trobar la profunditat que desitjava, tot i que tampoc va tenir gaires problemes en la construcció, ja que la pressió a dalt del Numància B no va ser ni molt menys excessiva. Però els figuerencs es van trobar un rival enfortit gràcies a un doble pivot -format per Plaza i Josua- i una línia de mitjos ben ordenats, organitzats i intensos en la recuperació. Malgrat que el Figueres va saber superar línies de pressió amb la seva fidel proposta de possessió, li va costar dur a terme transicions amb cara i ulls.

A la segona part, després del gol de Serramitja, els d’Edu Vílchez no van patir en excés i fins i tot van tenir més el control del partit. Al llarg de tota la segona meitat, el Figueres va acabar portant el joc a la dreta i els sorians ho van passar malament per aquella zona, on Quimo i Pedro incidien constantment. Els numantins van trobar la reacció de l’equip en el gol aïllat del seu jugador estrella, Pablo Valcarce. Fins que va entrar Mamau. El conjunt visitant va acabar patint moltíssim l’entrada d’un Mamau insaciable que no només va aportar consistència, sinó també continuïtat i fluïdesa. El jove jugador ho va revolucionar tot i el 2-1 va deixar tocat el Numància B, que ja dispers va acabar afluixant al tram final.

Els figuerencs van tenir més iniciativa i encert que el rival i van saber aprofitar un partit que es va acabar obrint.

Podeu ampliar la informació del Figueres a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.