El Castelldefels ha estripat de mala manera la revifalla del Figueres des de l'arribada del tècnic Edu Vílchez (0-1). Un gol de Cano just en l'inici del segon acte (48') ha servit al cuer per destrossar les il·lusions dels de casa d'encadenar el quart triomf consecutiu, després d'un duel que la Unió hauria pogut liquidar en els primers quaranta-cinc minuts, en què ha lamentat, i molt, la seva manca de punteria.

El Figueres volia marcar d'hora, però se li ha anat fent fosc a mesura que s'estirava els cabells tot veient com el porter August, en bona mesura, i el punt de mira mal dirigit, en d'altres situacions, l'allunyaven del gol. El primer intent entre pals, però, ha estat un tir amb la cama esquerra de Mario des de la frontal que Reig ha retingut bé (8'). Els de casa, persistents i decidits, han buscat un cop més l'enginy de Pedro, que ha estat un corcó i ha fet el que ha volgut a la banda dreta. En una d'aquestes internades del migcampistes, Revert ha acabat la feina del seu company amb un cop de cap que August s'ha tret de sobre (10').

Encadenant embranzides, el Figueres també ha pogut avançar-se en un contracop començat per Ritxi que Serramitja ha alimentat amb una centrada al pal llarg que de nou Revert, i un altre cop amb la closca, ha acabat amb una rematada que no ha descansat a la xarxa pel bigoti d'una gamba (13'). El Castelldefels ha tingut contacte amb la possessió quan els unionistes els ho han permès -una centrada de Martínez des de la dreta no ha trobat rematador (25') i un xut de Cano amb l'esquerra des del balcó de l'àrea l'ha interceptat Reig (27'). A la porteria de l'Albera, la Unió ha seguit arribant-hi fent moure la pilota d'allà cap aquí i d'aquí cap allà, però amb poc encert. En el darrer quart d'hora, la Unió ha lamentat el seu malestruc fins a quatre vegades -August ha refusat, en la mateixa ocasió, un cop de cap de Revert i un tir llunyà de Ferran Grau (30'), primer, i, més tard, el mateix Revert ha enviat el cuir al travesser amb poc angle des de la dreta (33') i Roger Vidal ha engaltat desviat (34').

El guió de la primera meitat no ha tingut continuïtat a la segona. El Figueres ha cregut que en tindria prou amb el cor i el geni, i el Castelldefels ha emprat molt bé les seves bales. Conscient que se li havia aparegut la verge arribant al descans amb 0-0, el cuer s'ha tret la por de sobre i s'ha mostrat més atrevit. De fet, se li ha obert el cel quan en la primera acció de mèrit de la represa, Cano, ell tot sol, s'ha fabricat el 0-1 recollint una pilota des de l'esquerra i ajustant-la al pal amb un bon tir ras (48'). La pressa ha fet molt mal als figuerencs, que han insistit amb la velocitat de Quimo i els invents de Pedro a la dreta, però que tot i enviar el cuir a l'àrea rival una i altra vegada s'han quedat amb la mel als llavis.

La Unió ha desguarnit la seva defensa en la seva voluntat de generar més perill i tenir més presència en atac, i li ha valgut més d'un espant. El cuer ha cregut molt més en ell mateix, i ha tingut opcions per rematar la feina -un cop de cap un xic desviat de Lario (51'), un contracop en superioritat que Cano ha acabat amb un xut que Reig ha desviat bé (79') i un tir molt defectuós de Cervantes en bona posició (85'). A l'altre costat, l'esma no ha estat suficient. Quimo (57') i Mamau (75'), des de dins de l'àrea (57'), i Ritxi (73'), des de fora, haurien pogut empatar, però el Figueres, que ha deixat el sec el dipòsit del seu oxigen, s'ha quedat amb un pam de nas.

UE Figueres: Reig, Quimo, Revert, Cunill, Murga, Ferran Grau (Mamau, 68'), Pedro, Roger Vidal, Ramon Masó (Bonaventura, 74'), Serramitja (Barrera, 60') i Ritxi.

UE Castelldefels: August, M. Martínez, Javi Calvo, Reina, Aitor Lario, Jorge Sánchez, Cano, Mario (Oriol Cortés, 68'), Cervantes, Prieto (Pelegrín, 60') i Pedro Bravo (Adri Ruiz, 74').

Àrbitre: Brian Díaz Díaz, de Terrassa, amb Alejandro Cabezas Moya i Sergio Álvarez Ubric com a assistents. Ha amonestat Jorge Sánchez, Adri Ruiz i el fisioterapeuta Marc Aymerich, del Castelldefels.

Gol: 0-1: Cano (48').

Espectadors: Uns 400. Abans de l'inici s'ha guardat un minut de silenci en record de Paco Ullastre, fundador de la Penya Tramuntana i que va morir recentment. Així mateix, els equips Cadet A, de la UEF, i Prebenjamí 2008 Blanc, de la FEF, s'han fet la tradicional fotografia amb el primer equip.