04 de març de 2021
04.03.2021
L'Empordà
Sèrie

La nova sèrie de Televisió de Catalunya "X" porta firma figuerenca

El programa s'estrena el 8 de març a TV3 (23.35h) coincidint amb el Dia de la Dona

04.03.2021 | 17:44
La nova sèrie de Televisió de Catalunya "X" porta firma figuerenca

Dilluns, 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, TV3 (23.35h) estrena "X, la sèrie", que han escrit i dirigit la figuerenca Marina Congost i la premianenca Mònica Barrio. Les dues autores han creat una sèrie multiformat on convergeixen la ficció surrealista, l'autoficció, el found footage i l'experiment audiovisual. A través del collage audiovisual i la ficció posen en qüestió aquest món patriarcal.

El mateix dilluns, 8 de març, el primer capítol de la sèrie es pot veure al Canal 33 (22.10h) i, aquest mateix canal, tots els dilluns, emetrà la resta d'episodis, a les 22.10h. 

D'aquesta manera descriuen la sèrie: «"X" és contradicció, comèdia, absurditat i molt masclisme. "X" és una reivindicació que proposa un mapa crític de la construcció social del gènere femení. Un debat obert per deconstruir, repensar i construir un nou relat. "X" tracta, a partir de materials audiovisuals de naturaleses diverses, temes com la violència, la cosificació, les opressions, el sexe, la llibertat, el capitalisme o el mateix fet creatiu».

"X" ha estat produïda per Carmel per a Televisió de Catalunya.

Sobre les autores

Marina Congost

Figueres, 1984
Inicia els seus estudis de Comunicació Audiovisual (UAB) i es llicencia en Art Dramàtic a l'Escola Superior d'Art Dramàtic (Institut de Teatre de Barcelona). Forma part fins al 2018 de la companyia de teatre Ignífuga, dirigida per Pau Masaló, destaca la seva peça "Utopia" (Premi Adrià Gual 2017 de l'Institut de Teatre de Barcelona). Juntament amb Melcior Casals firmen la peça "Zara Goza" (Festival Turbina, 2017). Ha treballat com a actriu en projectes d'El Pot Petit i de la companyia Mos maiorum i en espectacles com "Catàstrofes" (Llàtzer Garcia), "Un món líquid" (Marc Guevara) o "108.1. Hi ha algú a l'altra banda?" (Joan Fullana i Xavi Martínez). És cofundadora, juntament amb Mònica Barrio, del col·lectiu creatiu Georgette and Miss Wolf, amb el qual han estrenat el projecte "La mil·limetrada", girant per diferents sales de Catalunya. Signen la peça "Drink mi milk", exhibida a la Sala Beckett (Croquis Bcn'16) i l'encàrrec "El Monòleg Feminista" (Arenys de Munt, 2017). Codirigeix "X, la sèrie" (canal 33, 2021).

Mònica Barrio

Premià de Mar, 1987
Es llicencia el 2010 a l'Institut de Teatre de Barcelona. El 2011 completa la seva formació a l'Acting BA i l'European Theatre Arts BA a la Rose Bruford College de Londres. Forma part de la companyia Third Arrangement, liderada per Andrzej i Teresa Welminski, i participa en el Fringe Festival d'Edimburg amb l'obra "Pages from the book of..." i guanyen el Festival Istropolitana Project. L'any 2017, la companyia estrena "The Comet" a la Cricoteca de Cracòvia, al Coronet Theatre de Londres, al Teatre Franco Parenti de Milà i al Teatre Torlonia de Roma. També és actriu de "MANES", el nou espectacle de la companyia de teatre La Fura. "MANES" s'estrena a l'octubre de l'any 2018 al Park Theatre d'Eindhoven (Holanda). És cofundadora del col·lectiu creatiu Georgette and Miss Wolf, amb el qual ha estrenat el projecte "La mil·limetrada". Signen la peça "Drink mi milk", exhibida a la Sala Beckett (Croquis Bcn'16) i l'encàrrec "El Monòleg Feminista" (Arenys de Munt, 2017). Codirigeix "X, la sèrie" (canal 33, 2021).

Més informació sobre el Dia de la Dona a l'Alt Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook