Los espabilados, la sèrie original Movistar+ amb la qual Albert Espinosa torna a la televisió en el desè aniversari de Polseres vermelles, ja té data d'estrena. Els seus tres primers episodis arribaran el pròxim 29 de gener; i, cada divendres, estaran disponibles dos nous episodis que s'aniran acumulant en el servei sota demanda de la plataforma.

Inspirada en la novel·la escrita pel mateix Albert Espinosa i traduïda a 20 idiomes, El que et diré quan et torni a veure (Grijalbo), la ficció conta el viatge que emprenen cinc joves extraordinaris per Europa quan s'escapen del centre psiquiàtric en el qual estaven ingressats.

Des de la tendresa i l'humor, al llarg de set episodis, s'embarcaran en una aventura i a la recerca per acceptats mentre treuen el màxim partit a les seves vides. Els protagonistes sortiran indemnes de situacions difícils; s'enfrontaran a injustícies; i, sobretot, descobriran l'amor, l'odi i el poder que tenen quan estan junts.

Repartiment

La sèrie, dirigida per Roger Gual (Smoking Room, Instinto, Las chicas del cable), està protagonitzada per Álvaro Requena com a Mickey L'Angelo; Marco Sanz com a Yeray; Sara Manzano com a Guada; Aitor Valadés com a Samuel; i Héctor Pérez com a Lucas.

Completen el repartiment Miki Esparbé (Perdiendo el Este, Reyes de la noche) en el paper d'Izan, un detectiu especialitzat en la recerca de nens perduts; l'actor Àlex Brendemühl (Truman, Akelarre) com al doctor Del Álamo; y Marta Torné (Velvet Colección, El Internado) com a novia d'Izan.

La distribució internacional de la sèrie va a càrrec de Beta Film que la va presentar en l'última edició del MIPCOM de Cannes, on va ser destacada per Variety com un dels 15 projectes més interessants del mercat.

Sinopsis

Los espabilados explica la història de Mickey L'Angelo, Yeray, Guada, Samuel i Lucas, uns joves especials que s'escapen d'un centre psiquiàtric a la recerca del seu lloc en el món. A pesar dels seus diagnòstics clínics, aquests cinc amics s'enfronten a la vida amb humor i valentia perquè en el seu interior tenen clar que és la societat la que està malalta, no ells.

Els joves emprendran un viatge per Europa (Espanya, Itàlia, Alemanya) per a trobar al germà d'un d'ells, mentre s'enfronten a les seves pors.