El periodista i escriptor Julià Peiró ha mort després de diversos anys de malaltia, segons han confirmat fonts de TV3, on va ser el cronista de les festes i la vida nocturna barcelonina en els anys 80.

A més de les seves cròniques de la nit dels primers informatius de TV3, Peiró, dotat amb una peculiar veu, greu i profunda, va adquirir notorietat amb programes televisius com "La casa dels famosos", i fins fa uns dies encara feia un programa per a la cadena privada El Punt Avui TV.

Julià Peiró va ser també periodista de reportatges de moda, cultura i, sobretot, autor d'unes personals entrevistes a personatges populars, una labor que posteriorment va poder desenvolupar en espais com "La casa dels famosos", en el qual Peiró va mostrar per primera vegada les interioritats d'actors, artistes i vedets molt coneguts dels anys 80 i 90, com Sara Montiel, Xavier Cugat o Bárbara Rey.

Nascut el 1938, Peiró va ser també fotògraf, va escriure reportatges en diaris i revistes, i diversos llibres, com "Anys de pit i cuixa", una crònica irreverent de la transició espanyola; guies de restaurants i dues biografies sobre la història de la Sra. Rius, la famosa madame de Barcelona.

Els últims anys, Julià Peiró va seguir vinculat al medi televisiu amb el seu habitual estil i dins del mateix gènere a la cadena El Punt Avui TV, on presentava "Viure cada dia", un passeig setmanal per la Catalunya comercial, gastronòmica i cultural.

El pastisser Joan Galimany, el director musical de la Passió de Cervera, Jordi Purtí, la companyia teatral Divines, l'actriu Núria Florensa i el cantant Dyango van ser alguns dels últims entrevistats per la veu profunda de Peiró.