La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha decidit sancionar Mediaset amb 600.006 euros per emetre publicitat encoberta de productes i serveis durant l'emissió del programa 'Qué tiempo tan feliz', que s'emet els dissabtes i diumenges a la tarda a Telecinco.

En un comunicat, la comissió explica que les irregularitats per les quals es sanciona Mediaset -presentar productes i serveis amb propòsit publicitari sense advertència- es van cometre entre desembre de 2014 i febrer de 2015.

En concret, detalla que en un microespai o secció d'uns cinc minuts de durada, "la presentadora, María Teresa Campos, entrevista a Meli Camacho, una periodista i prescriptora de medicina estètica, salut i bellesa" en relació amb aquests temes i "es presenten de manera evident els envasos de productes referits al tema concret que tracten aquest dia, acompanyats de sobreimpressions relatives a les seves funcions i virtuts ".

"En algunes ocasions també s'indiquen els preus i les marques d'aquests productes i s'acaba reenviant al telespectador al bloc de la col·laboradora, vinculat directament a una distribuïdora en línia, per obtenir més informació", afegeix la CNMC.

Per a la comissió, "aquests microespais compleixen amb les característiques bàsiques de les comunicacions comercials encobertes, com són la inclusió en un programa, que la presentació tingui un propòsit publicitari i que sigui susceptible d'induir el públic a error pel que fa a la naturalesa de la inserció al tractar-se d'un missatge publicitari que no és reconegut com a tal ".

Contra aquesta decisió, Mediaset podrà interposar recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional, en un termini de dos mesos.