La Unió Europea (UE) ha amenaçat de prohibir Twitter si no compleix les normes europees de moderació de continguts d’odi o de la desinformació a internet. El comissari europeu de Mercat Interior, el francès Thierry Breton, ha advertit el nou propietari de la xarxa social, Elon Musk, durant una reunió amb vídeo que han mantingut aquest dimecres, segons han assenyalat al Financial Times persones coneixedores de la conversa.

El mitjà britànic ha informat que Brussel·les ha exigit a l’home més ric del planeta complir una llista de normes, entre les qauls abandonar l’enfocament «arbitrari» amb què va anunciar la readmissió de milers d’usuaris els comptes dels quals havien sigut suspesos per vulnerar polítiques de la plataforma com la difusió de missatges d’odi o d’informacions falses.

Breton i altres alts càrrecs europeus també haurien demanat a Musk que accepti una «àmplia auditoria independent» de la plataforma per a l’any vinent, segons el ‘FT’.

El passat 28 d’octubre, just després que s’oficialitzés la compra de Twitter per part de Musk, el polític francès va advertir el magnat que tots els canvis futurs s’haurien d’ajustar a la legislació europea. «A Europa, l’ocell volarà segons les nostres regles», va tuitejar. Brussel·les anava seriosament.