WhatsApp ha començat a desplegar la capacitat de silenciar les converses grupals de manera automàtica quan sobrepassen un determinat nombre de participants, amb l’objectiu de reduir el soroll en aquests grups.

La companyia tecnològica va activar les Comunitats a principis de mes, una novetat que va acompanyar d’una actualització per als grups, que ara admeten fins a 1.024 participants.

Podent ser tan multitudinaris, les notificacions de les accions dels membres d’una conversa grupal poden generar massa soroll i no facilitar el seguiment del que s’hi diu. Per aquesta raó, WhatsApp està treballant en la funció que permetrà silenciar-la.

La novetat, en la qual la companyia fa temps que treballa, ha començat a desplegar-se en la versió 2.22.24.15 de l’aplicació per a Android, dins del programa Google Play Beta, com ha informat el portal WABetainfo.

En les captura que ha compartit el portal citat, un missatge avisa que «el grup té més de 256 participants i s’ha silenciat automàticament per ajudar a reduir les notificacions». És a dir, els grups grans quedaran silenciats de manera automàtica quan tinguin un nombre elevat de participants.