WhatsApp ha implementat noves opcions de privadesa, entre les quals es troba una funció per ocultar l'estat 'en línia' a altres contactes quan s'utilitza l'aplicació, i també abandonar grups silenciosament.

La companyia porta mesos desenvolupant noves funcionalitats per tenir un control més gran sobre les converses en diferents versions beta de la plataforma de missatgeria instantània, tal com ha avançat en les últimes setmanes WABetaInfo.

Ara, el CEO de Meta, propietària de WhatsApp, Mark Zuckerberg, ha confirmat a través del seu perfil personal a Facebook la implementació d'aquestes funcions, que aviat estaran disponibles per a tots els usuaris.

"Continuarem creant noves maneres de protegir els teus missatges i mantenir-los tan privats i confidencials com les converses cara a cara", ha puntualitzat el director executiu en aquesta publicació, on ha esmentat les noves característiques de WhatsApp.

La primera d'aquestes opcions, que permet abandonar els grups silenciosament sense notificar la resta de membres d'aquest xat, es començarà a estendre a tots els usuaris "aquest mes", tal com ha puntualitzat la companyia en un comunicat remès a Europa Press.

També en aquest termini els usuaris de l'aplicació de missatgeria podran triar qui pot veure quan estan 'en línia'. Per mantenir la presència online en privat, Meta ha presentat la possibilitat de seleccionar qui pot i qui no pot veure quan s'està connectat i utilitzant l'aplicació.

Finalment, Meta ha donat a conèixer una nova funció destinada als missatges configurats per veure's una única vegada. Concretament, l'aplicació bloquejarà les captures d'aquests missatges per afegir una capa de protecció addicional.

La companyia ha reconegut que, de moment, aquesta eina de privadesa està en fase de proves i que volen llançar-la aviat, però no han avançat la data concreta.

Així mateix, ha recordat que aquestes característiques s'afegeixen a la llista d'opcions de privadesa de la plataforma, entre les quals destaquen el xifrat d'extrem a extrem, el bloc o la denúncia, les còpies de seguretat xifrades o la verificació en dos passos.