Malgrat que no és una funció nova, ja que ja se’n va començar a parlar fa gairebé tres anys, sí que és una versió millorada. WhatsApp torna a activar el seu ‘mode vacances’, perquè aquelles persones que utilitzen aquesta xarxa social per mantenir converses relacionades amb la feina puguin desconnectar aquest estiu, sobretot si hi ha companys de feina que encara no s’han agafat dies de festa, o ja han tornat, i amb qui es comparteixen grups.

La companyia ja havia introduït fa un temps la carpeta ‘Arxivats’ a la pàgina de xats, en què es poden guardar aquelles converses que no es volen tenir a la llista principal.

Quan una conversa està arxivada, no es mostra a la llista de xats oberts, sinó que apareix la icona d’«Arxivats» a la part superior de les converses. Si se selecciona aquesta icona, apareixen totes les converses que s’han arxivat. És a dir, s’oculten les converses, però no s’esborren.

Així, l’usuari pot prioritzar converses i evitar interrupcions d’aquelles que considera menys importants, ja que també desactiva les notificacions, com explica a Twitter.

Per utilitzar el mode ‘vacances’ i arxivar una conversa, cal anar a la pestanya que mostra totes les converses i mantenir pressionat el que es vol arxivar. A la part superior de la pantalla apareixerà l’opció d’‘Arxivats’, que és una icona d’un arxiu amb una fletxa cap a baix.

Per desarxivar-lo, a la pestanya que mostra totes les converses es pot veure, just a dalt, la icona de l’arxiu amb la fletxa cap a baix i just a sobre del llistat de converses obertes apareixerà la mateixa icona (l’arxiu amb la fletxa) al costat de la paraula ‘Arxivats’, al prémer-hi apareixeran totes les converses que s’han arxivat. Llavors només cal mantenir pressionada la conversa que es vol desarxivar.

També hi ha l’opció d’arxivar tots els xats. Des del menú de ‘Més opcions’ –els tres punts de la part superior dreta– cal entrar a ‘Ajustos’ i allà seleccionar ‘Xats’. Una vegada allà, surt l’opció ‘Arxivar tots els xats’.