L’Ajuntament de Roses ha fet pública una licitació que té com a objectiu la museïtzació del patrimoni històric i cultural rosinc mitjançant realitat virtual. El servei que ha d’oferir l’empresa a la qual se li adjudiqui la licitació és la prestació del servei de configuració de la plataforma de realitat virtual, i el projecte de digitalització de les rutes a gamificar, el servei d’assistència, consultoria, posada en funcionament i implementació d’una plataforma de realitat virtual i el subministrament de l’equipament específic necessari per a la plataforma de realitat virtual.

Aquesta licitació està cofinançada al 50% pel programa operatiu dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquest programa és un dels principals instruments financers de la política de cohesió europea del Parlament Europeu. El seu objectiu és reduir les diferències entre els nivells de desenvolupament entre les regions europees, i finança actuacions adreçades a promoure el creixement i l’ocupació. De fet, són una aposta europea cap a la digitalització del territori, com demostra aquest cas. La meitat restant la pagaran l’Ajuntament i la Diputació.

A més a més, aquesta plaça està també dins el programa de les TIC aplicades al patrimoni històric i cultural de Roses i en el marc del projecte d’especialització i competitivitat territorial «Girona, patrimoni actiu».

El pressupost d’aquesta licitació és de 240.000 euros, i es valorarà l’oferta econòmica en major part i la proposta tècnica i la demostració de realitat virtual de museografia en menor mesura. Durarà nou mesos.