L'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) presenta una nova fase de la campanya de publicitat institucional 'Avui és un anunci, demà no, que es promourà fins al 17 d'octubre en mitjans de comunicació, internet i en suports exteriors. L'objectiu d'aquesta campanya és sensibilitzar a ciutadans, menors i empreses en l'ús segur i responsable d'Internet i la tecnologia, com en la seva precaució.

L'INCIBE recorda als ciutadans que tenen a la seva disposició el servei gratuït de 'La teva ajuda en Ciberseguretat' en el telèfon 017. Aquest servei ja compta amb un canal de Telegram (@INCIBE017) i un de WhatsApp (900 116 117), que es suma a l'atenció telefònica i el formulari web. L'equip d'experts ofereix assessoraments tècnic, psicosocial i legal als usuaris amb un horari de les 9 fins a les 21h, els 365 dies l'any.

La campanya publicitaria consta de tres imatges diferents que mostren converses reals entre usuaris i els professionals del servei. Les converses són exemples de phishing, cyberbullying i ransomware. Segons un informe de la Interpol, la ciberdelinqüència és un dels delictes transnacionals de més ràpid creixement. La ràpida evolució d'Internet ha generat més riscos i vulnerabilitats davant les activitats delictives. En el 2020 es van notificar un total de 287.963 ciberdelictes a la Policia Nacional i Guàrdia Civil, això va suposar un increment del 31,9% respecte al 2019.

Els continguts de la campanya es poden consultar a les xarxes socials a través del hastag #HoyEsUnAnuncio.

Conversa amb el servei 017 sobre el cyberbullying