WhatsApp ha solucionat un error tècnic de la seva aplicació que ha afectat a alguns dels seus usuaris als qui unes certes trucades de veu perdudes els han aparegut amb la data de l'1 de gener de l'any 1970.

L'error de WhatsApp va començar a afectar usuaris de WhatsApp a finals del passat mes de gener, com ha deixat constància a través de Twitter la periodista de la BBC Stephanie Hegarty.

Hegarty i altres usuaris han compartit en xarxes socials captures que mostren l'aparició de registres de trucades de veu perdudes en xats individuals amb data de l'1 de gener de 1970. Després d'aquesta trucada, la resta de missatges tornaven a la data correcta.

Els usuaris van començar a denunciar aquest problema fa setmanes però s'han mantingut fins a l'actualitat, i aquest diumenge encara hi havia usuaris que reportaven haver rebut trucades de veu perdudes de l'1 de gener de 1970, com és el cas de Marc Otiora.

WhatsApp ha assegurat que es tracta d'un "error inofensiu en com es calculava la data en trucades perdudes sense connexió", i ha fet èmfasi en el fet que ha afectat especialment usuaris que rebien trucades mentre no estaven connectats, com ha informat la companyia en un comunicat remès a Europa Press.

El problema de l'aparició de dates de 1970 en WhatsApp es deu a l'ús del sistema operatiu UNIX, un sistema "que utilitzen moltes organitzacions" segons la companyia. UNIX va ser creat l'any 1969, la qual cosa explica la data mostrada als usuaris.

L'error ja s'ha solucionat en l'última actualització de WhatsApp, com ha confirmat la companyia, que ha recomanat als usuaris que utilitzin la versió més recent de l'aplicació.

Aquesta fallada ja es va produir l'any 2015 entre alguns usuaris de la xarxa social Facebook, que veien la data de les publicacions de la seva 'feed' canviada a gener de 1970, com recull el portal The News.