El diari digital emporda.info coincidint amb la necessitat dels ciutadans d'informació veraç i contrastada durant l'actual pandèmia de la Covid-19. L'edició digital del Setmanari de l'Alt Empordà ha batut rècords d'audiència, en haver registrat una mitjana superior a les 20.000 visites diàries des de l'inici de l'emergència sanitària, amb el pic d'entrada més alt, de 44.000 usuaris, el mateix dia en què el Govern espanyol va anunciar el decret d'estat d'alarma, el 14 de març.

Aquesta màxima històrica multiplica per set les visites comptabilitzades en la mateixa data del 2019. La xifra de 44.000 usuaris accedint a emporda.info és significativa si es té en compte que la comarca de l'Alt Empordà té una població de 140.000 persones.

El consum de pàgines vistes des del decret de l'estat d'alarma fins al 30 d'abril s'ha triplicat, passant de més de 582.000 a superar 1.500.000. Una de cada tres persones que han visitat la nostra web durant aquest període ho han fet per primera vegada.

L'impacte del coronavirus, causant una de les crisis més profundes de les últimes dècades, ha disparat el consum de notícies a la nostra edició digital, sobretot les actualitzacions continuades de contagis, altes hospitalàries i defuncions per Covid-19, en l'entorn més proper, la nostra comarca. Per interessos dels usuaris, s'ha posat en valor tot aquell contingut informatiu que fa referència a experiències personals i a l'actuació de la població altempordanesa en el nou context social.

El temps de lectura dels usuaris a la nostra web s'ha incrementat en més d'un 37% durant aquest període, superant els quatre minuts de mitjana.

Interessos més enllà de la Covid

Interessos més enllà de la CovidMés enllà de la Covid-19, els usuaris d'emporda.info han buscat en aquest període propostes culturals en línia, oci digital, televisió, qüestions relacionades amb la salut, receptes de cuina i tot el que fa referència a les coses que passen a l'Alt Empordà. Es constata, en canvi, que ha minvat l'interès per l'actualitat política i esportiva.

Les dades del darrer més i mig ratifiquen una majoria de públic femení en l'audiència d'emporda.info, tot i que s'ha incrementat el nombre d'homes. I pel que fa a les franges d'edat, el gruix més important d'usuaris se situa entre els 35 i els 65 anys. És rellevant la dada que col·loca la població més jove en un 15% dels nostres usuaris.

Presència a les xarxes socials

Presència a les xarxes socialsL'aposta digital de l'Empordà, que és a la xarxa des del 5 de desembre de 1995, s'ha traduït en un increment exponencial en l'activitat als comptes que la nostra capçalera té a les xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram. Les xarxes socials ens han convertit en un referent de la difusió de la informació de la nostra comarca i de la seva gent, permetent-nos fer un seguiment puntual de tota l'actualitat generada a la nostra edició digital, amb una interacció personal i directa amb els usuaris.

En l'àmbit de les xarxes socials, també ha augmentat l'interès pel nostre servei de newsletter i pel llançament d'informacions que realitzem al canal de Telegram. En totes aquestes plataformes, hem crescut en el nombre de seguidors.

L'Empordà ocupa el top 25 dels mitjans de comunicació més consultats de tot Catalunya el mes de març, segons l'observatori OJD Interactiva, la divisió encarregada de l'homologació de les eines censals de mesura de tràfic web.

FOTO: ANDREA BOLCATO

Davant d'una situació tan greu com la pandèmia de coronavirus, emporda.info manté l'aposta pel compromís i la responsabilitat amb la informació de proximitat i de qualitat, apropant al lector una actualització informativa constant, igual que ho fa amb l'edició impresa, que segueix arribant als subscriptors, als quioscs i a altres punts de venda tots els dimarts.