L'estona que els menors estan connectats en línia ha augmentat en un 80 per cent durant l'horari escolar comparat amb el gener, quan encara anaven de manera presencial a classe, a causa del confinament per fer front al coronavirus.

Així es desprèn d'un estudi que ha fet la plataforma de seguretat i benestar digital per a famílies Qustodio, que ha analitzat els hàbits en línia dels menors del país durant la primera setmana del mes d'abril, tal com informa l'empresa en un comunicat.

Així, països com Espanya, França i Itàlia sovint s'assolia el punt màxim quan els infants plegaven de l'escola i abans de l'hora de sopar, però ara l'increment de l'activitat es produeix al voltant de les 10 del matí i es manté al llarg del dia.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial sense Mòbils, que se celebra aquest dimecres 15 d'abril, Qustodio anima els pares a protegir els seus fills durant el període de confinament dels excessos davant la pantalla.

"És important que els pares creïn rutines per atenuar-ho", ha afirmat el CEO i cofundador de Qustodio, Eduardo Cruz. "Demanem que redueixin el temps de pantalla i creïn pauses digitals", ha reclamat Joan Amorós, psicòleg, CEO i cofundador de Desconnexions.

Qustodio proposa a les famílies desconnectar almenys quatre vegades al dia: durant l'esmorzar, el dinar i el sopar, on es desaconsella fer servir dispositius digitals a taula; i a l'hora d'anar a dormir, perquè interfereixen en el son, amb algunes excepcions, com podcasts, audiollibres i llibres virtuals.