Google implantarà a partir de l'1 de març de 2020 una pantalla d'elecció perquè els usuaris escullin el motor de cerca que prefereixin en qualsevol nou dispositiu d'Android distribuït a l'Àrea Econòmica Europea (AEE), sent a Espanya DuckDuckGo, Info.com, Qwant i Google les opcions a triar en el primer cicle.

En 2018 la Comissió Europea va imposar a Google una multa de més de 4.000 milions donat a l'entendre que violava les lleis d' anticompetència causa de la preinstal·lació obligatòria del cercador Google i Chrome en els dispositius Android.

Per això la companyia va anunciar a l'agost de l'any passat que a partir de l'1 de març de 2020 implementarien una pantalla d'elecció per als nous dispositius Android distribuïts en l'AEE, perquè els usuaris poguessin triar el cercador que ells preferissin.

Google utilitza una subhasta per elegir els proveïdors que acompanyaran al seu cercador a la pantalla d'elecció. Aquestes subhastes es fan per país i es divideixen en cicles. Els proveïdors seleccionats en el primer cicle es mostraran durant quatre mesos.

Els proveïdors elegibles per 2020 ja estan tancats i Google ha publicat aquest dimecres en un comunicat els cercadors que apareixeran a la pantalla d'elecció en el primer cicle, que anirà de l'1 de març fins al 30 de juny.

A Espanya els motors de cerca que els nous usuaris podran seleccionar costat del de Google seran DuckDuckGo, Info.com i Qwant. Mentre que a la resta de països europeus DuckDuckGo s'ha posicionat com el favorit.