El nou videojoc de l’empresa catalana Novarama, ‘Killsquad’, està batent records de venda en la seva primera setmana al mercat i ja ha col·locat 65.000 unitats. Una xifra que ha superat les expectatives dels seus creadors i que l’ha situat en el podi dels tres videojocs més venuts a nivell mundial en aquest període, per sobre de noms consolidats com ‘GTAo ‘Playerunkonwn’s Battlegrounds’. ‘Killsquad’ és un joc d’acció i cooperació en un món de ciència ficció ple de criatures a mig camí entre aliens i dimonis. Amb seu a Barcelona Novorama va néixer el 2003 i després d'una curta etapa com a desenvolupadora independent va signar un acord d'exclusivitat amb Sony per a idear i crear jocs per a consoles de la família ‘PlayStation’.

En la seva primera setmana al mercat, Killsquad ha trencat totes les previsions de negoci dels seus creadors. El joc, que compta amb l’ajuda financera de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), ha venut 14.000 unitats el primer dia, 4.000 més de les projectades, i en una setmana ha arribat a les 65.000 unitats, superant amb escreix el càlcul de 35.000 unitats fets per l’empresa en les seves previsions. I això que el joc encara es troba en fase de llançament ‘Early Access’, cosa que significa que els compradors l’han adquirit quan encara no ha acabat el seu desenvolupament.

El ritme de vendes de Killsquad ha estat tan alt -quelcom molt complicat d’aconseguir amb un Early Access- que Novarama preveu que en un any pot arribar a vendre’n unes 500.000 còpies en PC i generar una facturació bruta de 8 milions de dòlars.

Killsquad és un vídeojoc d’acció i rol cooperatiu que proposa als jugadors combatre contra milers d’enemics en un univers de ciència ficció caòtic, una galàxia erma en què les civilitzacions han quedat destruïdes i els personatges lluiten per acumular la més gran riquesa possible. Els compradors del joc -que poden jugar en solitari o en grup- poden escollir entre quatre tipus de personalitats diferents i saquejar aquests planetes perillosos.

Novarama, l’empresa creadora i propietària de Killsquad, és un dels estudis independents més respectats del Sud d’Europa. Amb seu a Barcelona, l’empresa va néixer l’any 2003, i després d'una curta etapa com a desenvolupadora independent va signar un acord d'exclusivitat amb Sony per a idear i crear jocs per a consoles de la família PlayStation. Entre altres projectes, Novarama va desenvolupar set jocs de la saga ‘Invizimals’, més tota una estratègia transmedia de cartes, joguines i sèries de TV.