Google homenatja aquest dimarts el naixement d'internet en el seu 30è aniversari. La Xarxa compleix anys després de transformar el món de múltiples formes. Avui dia gran part de les activitats humanes passen per una connexió permanent, cosa impensable unes dècades enrere.

El cercador ha volgut celebrar l'aniversari de la Web amb un disseny que recorda més a les primeres pàgines que es podien consultar en aquest moment a internet i que han evolucionat i s'han enriquit de formes molt diverses des de llavors.

El pare d'internet, el físic britànic Tim Berners-Lee (Londres, 1955), celebrarà també l'efemèride al Centre Europeu de Física de Partícules (CERN), on va concebre la Xarxa en fer arribar al seu cap la proposta que seria el punt de partida de l'ús de la web com es coneix avui. La idea responia a la demanda perquè els científics poguessin compartir informació de forma automatitzada amb universitats i altres institucions al món.

Aquesta iniciativa es convertiria en desembre de l'any següent en el primer navegador, lloc web i servidor, que van començar a funcionar coincidint amb el Nadal de 1990, per a quan el físic especialitzat en ciències informàtiques havia definit i als conceptes bàsics del que serien els html , el http i l'URL. De fet, la primera pàgina web de la història es va dedicar a oferir informació sobre el projecte de la WWW.

Va ser així que el WWW es va convertir en el programa que va permetre la utilització d'internet, una infraestructura ja existent però que havia trobat innombrables problemes per a funcionar com una xarxa i que sense la invenció de Berners-Lee mai s'hauria convertit en l'eina que ha canviat la vida de pràcticament tots.

Els desenvolupaments posteriors van ser ràpids ia l'abril de 1993 el CERN va decidir que el WWW havia de ser de domini públic i de 500 servidors coneguts aquest any es va passar a més de 10.000 a l'any següent, dels quals 2.000 tenien eren d'ús comercials.

En aquells dies, els usuaris d'aquest protocol eren 10.000, mentre que avui s'estima que la meitat de la població mundial té accés a la web.