Tot i que dilluns comença de manera oficial el Mobile World Congress aquest diumenge ja s'han fet els primers actes de la fira més important dedicada al món del mòbil. Aquest matí, al Palau de Congressos de Barcelona, s'ha celebrat el Digital Future Society, el 'think tank' impulsat pel MWC, que ha reunit a més de 300 professionals i experts de l'àmbit de la innovació i la tecnologia per debatre sobre els reptes de la digitalització que marcaran el desenvolupament futur de la societat. A la cloenda hi han assistit, entre altres autoritats, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i la ministra d'Economia, Nadia Calviño, que ha assegurat que "la societat digital del futur, i concretament el MWC, és un excel·lent exemple de com les autoritats públiques estan treballant unides per fer possible que això sigui un èxit".

En declaracions als mitjans després de clausurar el Digital Futue Society, Calviño ha afirmat que "el MWC és un dels grans exemples de col·laboració entre els diferents nivells d'administració: la local, l'autonòmica i el govern espanyol". "Aquesta col·laboració està donant uns fruits absolutament extraordinaris pel nostre país, posant espanya al centre dels debats mundials i connectant-lo amb un dels fòrums de referència de temes digitals", ha destacat.

"Més enllà dels gestos, d'aquest tipus de conflictes o d'elements de crispació, el que s'ha de posar en valor avui és precisament com el Mobile és un dels esdeveniments que ens uneixes als espanyols", ha respost la ministra d'Economia en ser preguntada pel fet que el president, Quim Torra, i l'alcaldessa, Ada Colau, hagin anunciat que no participaran en el besamans al rei Felip VI previ al sopar inaugural del MWC. A més, ha explicat que el govern espanyol ha apostat "des del primer dia" pel MWC. "Crec que el nostre esforç ha contribuït, sens dubte, a reforçar el compromís del Mobile amb Barcelona i amb això seguirem", ha afegit.

La ministra ha destacat que la segona reunió del Digital Future Society (DFS) és un projecte que permetrà indagar en què cal fer perquè els canvis tecnològics "no deixin enrere a ningú i que tots els ciutadans es puguin beneficiar de la revolució digital i que els seus drets estan garantits de cara al futur".

Per la seva banda, el vicepresident Pere Aragonès ha celebrat la "bona salut" del sector tecnològic i digital i ha assegurat que Catalunya és "la terra dels revolucionaris digitals. "Catalunya és un lloc on aquesta revolució digital té l'entorn i el compromís per afrontar els reptes tant en termes econòmics, com socials i ambientals de revolució digital", ha destacat.

A la clausura del Digital Future Society també hi ha assistit la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi; el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pissarello, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que ha destacat que el MWC és "l'esdeveniment tecnològic més important del món. El conseller ha assegurat que "Catalunya és i ha estat terra de creadors, de visionaris, d'innovadors i, per tant, també de revolucionaris digitals". En aquest sentit ha destacat que la revolució digital està portant a Catalunya "un gran progrés econòmic i social" que "cal aprofitar" per no quedar "al marge". Puigneró ha explicat que "un dels grans temes en el MWC serà el 5G que és la nova revolució de telefonia mòbil" que permetrà "connectar-ho tot". Cosa que, a parer seu, "donarà moltes oportunitats des d'una perspectiva de desenvolupament industrial".