En els últims mesos segur que has rebut en algun grup de WhatsApp un 'sticker'. Es tracta d'una espècie d'adhesiu que ofereix possibilitats més reals que les clàssiques emoticones. A Telegram ja existien amb anterioritat, però ara s'han incorporat a l'aplicació de missatgeria líder.

Aquests 'stickers' poden crear-se a partir d'imatges d'amics, personatges o familiars en aplicacions de tercers i després compartir-se a través de WhatsApp. Per exemple, l'app Sticker Studio és una eina molt útil per crear aquest tipus d'arxius. És tal la popularitat dels stickers que compta ja amb més d'un milió de descàrregues en la Play Store.

El procés per crear els stickers és senzill. Un cop descarregada l'aplicació, s'ha d'obrir i clicar en el signe de suma que està a la zona inferior de la pantalla. El següent pas és escollir una fotografia que tingui l'usuari al mòbil. Després, es retalla la part de la imatge que serà el sticker. Finalment, es prem el tick verd que apareix a dalt a la pantalla i així es generarà un adhesiu.

En cas de voler afegir una carpeta amb stickers a WhatsApp, cal crear-ne de dos adhesius, ja que es requereix un mínim de tres. En tenir-les, cal prémer el logo de WhatsApp per afegir els adhesius a l'aplicació i poder compartir-los. D'aquesta manera, aquests arxius apareixeran a la secció de emojis i GIFs i podran enviar-se de la mateixa manera.

D'altra banda, en els iPhones també poden crear stickers. Hi ha dues aplicacions que cal descarregar per generar els adhesius. En primer lloc, amb l'editor PicsArt s'obre la fotografia triada per al sticker i es guarda en el dispositiu. Cal crear-ne almenys quatre per poder importar-los a WhatsApp. Per a això, és indispensable una altra 'app', WSTick, amb la qual es fa la carpeta que s'afegirà a l'aplicació de missatgeria.