Que WhatsApp sigui l'aplicació de missatgeria instantània més utilitzada del món fa que es converteixi, també, en una plataforma buscada pels estafadors. Twitter s'ha convertit en un gran canal perquè els Cossos i Forces de Seguretat alertin a la ciutadania de les estafes i estafes que es propaguen per les xarxes socials i aplicacions de missatgeria instantània.

En aquesta ocasió, la Guàrdia Civil ha hagut d'intervenir per evitar que els ciutadans caiguin en un parany més de les que els estafadors deixen anar per la xarxa per aconseguir dades i poder estafar a les persones. En aquesta ocasió, es tracta de missatge rebut a través de Whatsapp.

Adverteixen que per WhatsApp circula un missatge en el qual es notifica l'ingrés de 3.200 euros a tots aquells que hagin treballat entre els anys 1999 i 2018 al costat d'un enllaç simulat del ministeri. El missatge sol·licita que «verifiqui si el seu nom figura en la llista d'aquells que tenen dret a retirar aquests fons». No piqui: «És fals; euros no et donaran, però robots de correu (o alguna cosa pitjor) segur que t'arriba», adverteix la Guàrdia Civil.

Com en altres estafes d'aquest tipus, el missatge conté faltes d'ortografia i errades que el delaten com a fraudulent.