La primera impressió de l'enquesta en el dia de la seva arrencada podria fer-nos pensar que aquest Nadal poden ser la gran festa d'Alexa a Espanya. Igual que va passar el 2017 amb Alexa Estats Units, de qui el propi Jeff Bezos va assegurar després del Black Friday que havia venut milions de productes relacionats amb l'assistent personal d'Amazon.

Des de les primeres hores ha estat la categoria amb més clics i amb el percentatge més gran de peticions de dispositius, perquè els Caçadors d'ofertes trobin els millors descomptes. I no només se seleccionen els altaveus Echo, sinó qualsevol dels dispositius que es poden gestionar des d'ells.

Aquesta dada no resulta excessivament sorprenent, si tenim en compte que Alexa ja va néixer a Espanya fa menys d'un mes superant les perspectives.

És veritat que el seu llançament anava lligat a unes suculentes ofertes, però va ser un èxit fins i tot en la prevenda, i després va ser capaç de mantenir les dades cada dia.

Per als qui encara no coneguin a Alexa, es tracta d'un assistent de veu, com Google Home, capaç de substituir els botons i als interruptors de la llar. Un petit aparell que permetrà fer moltes tasques i resoldre molts dubtes només amb la veu.

De les coses que ja pot fer, el més important és que Alexa no s'atura d'aprendre i d'afegir noves funcionalitats o Skills que ens permeten saber les notícies, la previsió del temps, o comprar una pizza o una hamburguesa.

Potser l'altre producte que més sembla estar demostrant la seva capacitat d'èxit fins arribar a ser capaç de competir amb Alexa són els televisors. De tots els preus i totes les característiques.

Una tele sempre és un apassionant regal de Nadal, i Black Friday pot ser el moment perfecte. Sobretot tenint en compte que els preus dels últims dies de desembre poden ser molt més alts.

També els portàtils seguiran aquest any sent un fix de les compres per a molts pares de família. Així com els auriculars, que segurament són un dels productes que més es ven habitualment per internet.

Entre els més buscats també apareixen múltiples productes de cuina i petits electrodomèstics, així com roba d'esports i rellotges amb GPS.