WhatsApp esborrarà aquest dilluns les converses i arxius de més d'un any d'antiguitat dels seus usuaris d'Android. Des d'aquest 12 de novembre es posa en marxa un sistema pel qual les còpies de seguretat de l'aplicació de missatgeria instantània deixaran d'ocupar espai en el servei de Google Drive.

No obstant això, aquest acord assolit entre Google i WhatsApp també té els seus beneficis per als usuaris d'Android. I és que aquests podran emmagatzemar una còpia de seguretat al Drive sense que es compti l'espai que ocupen, i que podran transferir entre dispositius si canvien de mòbil.

Els usuaris d'Apple no veuran afectades les seves comptes ja que WhatsApp té un acord amb la companyia de Steve Jobs per emmagatzemar els seus xats i arxius a l'iCloud.

WhatsApp ha recomanat als usuaris que realitzin una actualització de la còpia de seguretat per evitar pèrdues, atès que també ha informat que aquelles que no s'hagin actualitzat en un any seran eliminades de Drive.

La còpia de seguretat es pot realitzar des de la mateixa aplicació de WhatsApp, a l'apartat Xats, dins el menú de Configuració, seleccionant Còpia del Xat. Fins i tot es pot configurar una actualització de la còpia de forma automàtica amb una determinada periodicitat, encara que també es pot fer de forma manual.