02 de novembre de 2018
02.11.2018

La NASA vol vehicles voladors a les ciutats

Pretén així «revolucionar la mobilitat» en les àrees metropolitanes que es troben congestionades

02.11.2018 | 20:45
Els cotxes voladors podrien revolucionar el món

La NASA pretén "revolucionar" la mobilitat urbana a través de la incorporació de vehicles voladors en ciutats en els propers anys, una idea que està condicionada a l'evolució de la indústria privada i la regulació del sector.

Aquest és un dels objectius de la primera reunió del sector del transport aeri a urbs, organitzada per la NASA i l'Administració Federal d'Aviació, que ha començat aquest divendres a Seattle (EEUU) per debatre el futur d'aquest sector.

"La nostra visió és revolucionar la mobilitat a les àrees metropolitanes congestionades permetent un sistema de transport aeri segur, eficient, convenient, assequible, respectuós amb el medi ambient i accessible", ha assegurat el director adjunt del programa d'aeronàutica de la NASA, Jaiwon Shin, a Seattle.

Entre les aplicacions d'aquest nou sector, Shin ha explicat que els vehicles voladors urbans "ofereixen una capacitat única que té un gran potencial per al transport de persones, els sistemes de lliurament, l'exploració de petroli i gas, el socors en casos de desastre i molt més ".

D'acord a la NASA, la UAM "s'està convertint en una de les fronteres més interessants de la història de l'aviació". "És probable que l'ecosistema de la UAM i les seves tecnologies associades estiguin entre les més complexes que s'hagin vist en el sector de l'aviació", assenyala l'agència aeroespacial a una nota.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook