Els nens solen passar unes dues hores i mitja cada dia del seu temps d'oci davant de pantalles de dispositius mòbils, mentre que només passen una hora al dia de mitjana jugant al carrer, segons es desprèn d'un estudi realitzat entre pares amb fills d'entre 5 a 16 anys.

Els nens espanyols són els que menys temps passen davant els dispositius mòbils de tot Europa -unes 2 hores i mitja-mentre els britànics són els que més -gairebé tres hores al dia- segons es desprèn de l'enquesta "El meu primer dispositiu" elaborada per l'empresa de ciberseguretat Norton by Symantec i en què han participat 7.000 pares de tot Europa i Orient Mitjà.

La meitat dels pares espanyols (53%) reconeix que el temps davant del mòbil afecta la qualitat del son dels fills, però un percentatge similar (49%) dels enquestats creu que la tecnologia i els dispositius mòbils també poden ajudar a reforçar les capacitats d'aprenentatge dels seus fills.

De mitjana, els nens espanyols tenen el seu primer dispositiu a l'edat de 10 anys, dos anys abans de l'edat que els mateixos pares consideren que és l'adequada.

A més, més de la meitat (55%) dels pares espanyols vol posar límits i controls parentals en els dispositius connectats, però no saben com fer-ho.

"Els pares veuen clarament el benefici dels dispositius mòbils per als seus fills, però també volen establir rutines saludables de temps de pantalla, ja que són conscients de l'efecte perjudicial que els telèfons intel·ligents i les tauletes poden tenir sobre el somni i la salut mental", afegeix el directiu de Symantec Ramsés Gallego.

El nivell de rigor a l'hora de posar límits és més gran ens els pares més joves (75%) i entre els pares de nens petits (74%), que són més estrictes que els pares de més edat (59%) i amb aquells que tenen fills més grans (53%).

L'empresa de ciberseguretat recomana establir i complir una sèrie de regles i directrius sobre l'ús de pantalles que hauran de variar en funció de l'edat dels fills i la seva maduresa.