Una bretxa de seguretat descoberta a finals de setembre a Facebook va permetre a uns pirates informàtics accedir a les dades personals d'uns 29 milions d'usuaris, ha explicat la xarxa social en un comunicat, que ha reduït així el nombre d'afectats respecte a l'anunciat originalment.

La major xarxa social del món diu que van quedar exposats els noms i les dades personals de 15 milions d'usuaris, així com dades addicionals d'altres 14 milions. Anteriorment, havia parlat de 50 milions de comptes compromeses en revelar-se el cas el 28 de setembre.

En el total dels 29 milions de comptes, els pirates informàtics -la identitat i l'origen dels quals no han estat revelats fins ara- van accedir al nom de l'usuari, la seva adreça de correu electrònic i / o el seu número de telèfon si estava en el seu perfil.

Però la collita va ser molt més fructífera, i potencialment més perjudicial, en el cas de 14 milions d'ells, en els que a més del nom i els contactes, els hackers van tenir accés al sexe, l'estat que indica el tipus de relació, el nivell educatiu, la data de naixement, el lloc de residència si estava indicat a la pàgina i el treball exercit, però també les pàgines d'internet i les persones a les que segueixen els usuaris afectats.

En un milió de casos, els pirates no van poder accedir a cap informació. Facebook diu que l'FBI continua la investigació i li ha demanat no revelar informació del cas.