El conseller de Polítiques digitals i Administració pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que el Govern aprovarà en les properes setmanes un acord per oficialitzar l’adopció del domini ‘.cat’ per part de les administracions catalanes com a domini propi. Puigneró i el president de la Generalitat, Quim Torra, s’han reunit aquest dilluns amb representants de la Fundació puntCAT per valorar l’impuls d’aquesta mesura. El conseller ha traslladat que “igual que tenim una llengua pròpia, a Internet hem de disposar d’un domini reconegut oficialment pel Govern i que sigui el domini d’ús en aquells àmbits en què el Govern hi té responsabilitat”. El president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, ha expressat satisfacció per una iniciativa que “formalitzarà el que el poble i la ciutadania ja ha fet”, ha dit en referència els més de 107.000 dominis ‘.cat’ registrats actualment.

El conseller Jordi Puigneró ha anunciat aquest dilluns que el Govern aprovarà en les properes setmanes un acord per oficialitzar l’adopció del domini ‘.cat’ per part de les administracions catalanes com a domini propi. “Igual que tenim una llengua pròpia, a Internet hem de disposar d’un domini reconegut oficialment pel Govern i que sigui el domini d’ús en aquells àmbits en què el Govern hi té responsabilitat”, ha assegurat. “L’objectiu principal és que el domini .cat sigui el domini propi de Catalunya a totes les administracions”, ha valorat Puigneró.

De la seva banda, el president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, ha expressat la seva satisfacció per aquesta iniciativa que, al seu entendre, “formalitzarà el que el poble i la ciutadania ha fet, que és utilitzar el domini .cat majoritàriament en més de 107.000 dominis, que són els que tenim avui dia”.

Salvadó ha recordat que el ‘.cat’ és un domini “únic i pioner”, ja que és el primer que defineix una comunitat lingüística i cultural. “Per a nosaltres és rellevant que el Govern assumeixi com a propi el domini .cat perquè d’alguna manera reconeix un fet cabdal i és que el domini ‘.cat’ ha passat a formar part del patrimoni de la ciutadania catalana”, ha assegurat.