El grup sud-coreà Samsung Electronics ha tret al mercat aquest divendres el seu nou telèfon Samsung Galaxy Note 9 en 56 països, entre ells Estats Units, la Xina i tot Europa, xifra que s'anirà ampliant fins a 130 en els propers mesos, segons ha indicat la companyia en un comunicat.

L'últim model de la família Note, caracteritzat pel seu llapis digital i una pantalla de grans dimensions (en aquesta ocasió de 6,4 polzades), surt al mercat després de recollir unes vendes anticipades locals entre un 30% i un 50% superiors a les del Galaxy S9, llançat al març, segons xifres recollides per The Korea Herald.

Fins ara, el Galaxy S9 ha rebut una resposta més feble del mercat per la falta de característiques innovadores respecte al seu predecessor, mentre que els canvis del Note d'aquesta nova versió es consideren més notables, amb una bateria més gran (4.000 mAh) i una memòria d'emmagatzematge millorada de 128 GB i 512 GB, ampliable en aquest últim cas a 1 TB.

El Galaxy Note 9 apareix set anys després del primer de la seva classe, i inclou també doble càmera posterior, vores rodones, processador de vuit nuclis i fins a 8 GB de memòria RAM.

El nou terminal és compatible amb el mode dex, que permet utilitzar el telèfon com un ordinador de sobretaula adaptant el sistema operatiu a una interfície de finestres i podent connectar-lo a un monitor, teclat i ratolí sense necessitat d'un "dock" (base).

El Samsung Galaxy Note 9, que està disponible en color blau, negre i espígol, compta amb un preu de sortida de 1.094.000 de wons (1.009 euros / 999,99 dòlars), el de 128 GB; i 1,353 milions de wons (1.259,01 euros / 1.249,99 dòlars) el de 512 GB.