El web de les Vies Verdes de Girona i el de la ruta Pirinexus s’han fusionat en un únic lloc web, totalment renovat. Aquest nou web ofereix informació de totes les rutes que gestiona el Consorci de les Vies Verdes de Girona (organisme de la Diputació de Girona), actualment de més de 350 quilòmetres i en procés d’ampliació, part de les quals transiten per l'Alt Empordà. El web, que destaca per la incorporació dels criteris actuals d’accessibilitat i usabilitat, seguint els estàndards internacionals del W3C, està cofinançat pels plans de foment territorial del Turisme de la Generalitat de Catalunya, dins del «Projecte de millora de les vies verdes de Girona com a infraestructures turístiques inclusives» que està desenvolupant el Consorci.

El web www.viesverdes.cat es va crear l’any 2006 i s’havia renovat el 2012, mentre que el web de la ruta Pirinexus, www.pirinexus.cat, estava en funcionament des del 2013. La voluntat del Consorci ha estat integrar en un mateix domini els dos webs per evitar duplicitats d’informació i per millorar-ne la gestió i la usabilitat, així com la interactivitat amb l’usuari i la jerarquització de les marques, i també per fusionar el trànsit web.

A més, també s’ha treballat específicament per oferir informació dels trams de rutes accessibles i perquè les persones que desitgin planificar una sortida en bicicleta adaptada, cadira de rodes, tàndem o a peu i amb assistència puguin conèixer detalladament les possibilitats que ofereixen els traçats.

El format del nou web permet la navegació des de qualsevol tipus de dispositiu i de pantalla, ja siguin ordinadors de diferents dimensions o bé tauletes o mòbils. Els criteris d’accessibilitat aplicats fan possible també la navegació i la lectura de la majoria de la informació del web amb un ratolí, un teclat o una línia Braille.

Informació diferenciada per públics i tipologies

El nou lloc web s’ha dissenyat tenint en compte els diferents públics a qui s’adreça la comunicació del Consorci: usuaris de les rutes, públic institucional i sector privat. La informació de les rutes es diferencia de la informació institucional, de manera que se separa la informació turística (que està disponible en quatre idiomes) de l’administrativa. El web també compleix els requisits de transparència.