La Comissió Europea (CE) podria determinar que Google va exercir abús de domini amb el seu sistema operatiu per a mòbils Android i imposar al gegant tecnològic una nova multa milionària, segons fonts coneixedores de la situació.

La sanció podria superar els 2.424 milions d'euros de multa que el supervisor comunitari de la competència va imposar al motor de recerca l'any passat per afavorir al seu sistema de comparació de compres en les recerques dels usuaris però no és probable que arribi als 10.000 milions, va informar avui Efe-Dow Jones.

A més de la sanció econòmica, la Comissió podria exigir canvis en les seves pràctiques comercials a Google com a mesura correctiva, encara que encara no és clar en què consistiran.

En aquest sentit, Brussel·les podria sol·licitar a Google canvis en els contractes que té signats amb les empreses que fabriquen telèfons Android.

Un portaveu de Google va declinar fer comentaris sobre el tema.

El grup tecnològic amb seu a Califòrnia (EUA) nega les al·legacions de la Comissió Europea i argumenta que els fabricants de mòbils instal·len molts serveis dels seus rivals i que Android ha augmentat la competència al mercat d'aquests dispositius.

L'abril de 2016 la CE va acusar formalment a Google d'abusar de la seva posició dominant en obligar als fabricants i operadors dels mòbils i tabletas que operen amb Android a instal·lar de forma predeterminada els seus serveis, com el seu cercador i el seu navegador Chrome, i no uns altres dels seus competidors.

Al mateix temps, la CE té una altra investigació oberta a la companyia per l'eina AdSense, amb la qual sospita que restringeix que llocs web de tercers mostrin anuncis de recerca de competidors