L'aplicació de missatgeria WhatsApp prova una nova funció en la seva plataforma que detecta de manera automàtica els enllaços amb redirecció a altres pàgines web de procedència sospitosa de ser 'spam' i que avisa els seus usuaris.

La nova eina de WhatsApp, coneguda com 'Suspicious Link Detection' ('detecció d'enllaços sospitosos' en anglès), es prova de forma limitada en la versió beta 2.18.204, encara que de moment no es troba operativa, segons ha identificat el portal WABetaInfo.

La funció s'aplica tant amb els enllaços rebuts com enviats a través de l'app, mitjançant una anàlisi de l'enllaç que determina si aquest redirigeix a l'usuari a un lloc web fals o alternatiu. Aquest procediment és un dels més comuns per a la difusió de l'spam.

Quan WhatsApp detecta un enllaç sospitós, avisa de la seva presència marcant el missatge que el conté amb un advertiment en color vermell. Si s'intenta obrir-lo, mostra novament una notificació a l'usuari i demana la confirmació per continuar. L'anàlisi dels enllaços que realitza l'aplicació es duu a terme de manera local, sense l'enviament de dades als servidors de WhatsApp, ha advertit el mitjà citat.