Un Airbus A350 és un avió comercial capaç de transportar entre 280 i 366 passatgers. Originalment es va concebre per competir amb els Boeing 787 Dreamliner i els Boeing 777, aeronaus amb una envergadura capaç de suportar un vol amb passatgers de més de 12.000 quilòmetres de distància. Dit això, imagineu a una màquina de tals dimensions enlairant-se en posició gairebé vertical, perpendicular a terra, en un angle gairebé de 90 graus...

Amb motiu de la ILA Berlín 2018 (Innovació i Lideratge en el sector aeroespacial), celebrada entre el 25 i el 29 d'abril, Airbus va desplegar el seu model A350 per dur a terme una demostració del que aquest avió és capaç de fer amb un enlairament gairebé vertical.

Per si algú s'ho està preguntant, l'avió amb què es va realitzar l'acrobàcia no està modificat, sinó que es tracta d'un A350 original, amb les seves files de seients incloses. Això sí, sense passatgers a bord. Tot i així, és bastant impressionant!

Airbus va aprofitar la fira per presentar les seves altres avions i innovacions tecnològiques: Un A380 d'Emirates Airlines, l'A340 Blade, un avió de prova amb ales modificades, el C-295, un avió de transport militar i l'Eurofighter multi-funció, el seu avió de combat.