136.985 persones a Espanya podrien haver-se vist afectades per la filtració de dades de Facebook. A la seva informació personal hi podria haver accedit la consultora britànica Cambridge Analytica, vinculada amb la campanya electoral que va portar Trump a la Casa Blanca, ha informat avui la plataforma.

Segons les estimacions de Facebook, ascendiria a 44 el nombre de persones que s'hauria instal·lat directament a Espanya l'aplicació "thisisyourdigitallife" que permetia accedir a la informació personal dels usuaris i a la dels seus contactes.

La companyia que va col·laborar amb la campanya de Trump en els últims comicis presidencials als EUA va usar la informació obtinguda amb aquesta aplicació per a desenvolupar un programa destinat a predir les decisions dels votants i influir en ells.

Per calcular la suposada xifra d'afectats per la fuga de dades, Facebook informa que ha recorregut a anàlisis internes amb una "metodologia expansiva" que determina el volum de gent que hauria estat potencialment impactada.

"És la nostra millor estimació" del possible nombre de persones que s'haurien instal·lat directament l'aplicació i així mateix de la xifra d'amics a Facebook que haurien estat accessibles per la consultora.

Facebook ha ampliat a 87 milions el nombre d'usuaris que va accedir la consultora britànica Cambridge Analytica, la majoria a Estats Units, una xifra que suposa 37 milions més que els calculats en versions inicials sobre la polèmica filtració de dades.