L'oferta de treball en el sector del videojoc va créixer un 32% el 2016, segons les dades de l'Associació Espanyola d'Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs (DEV). No obstant això, més de la meitat de les empreses tenen problemes a trobar personal qualificat en aquest àmbit.

Deusto Formación ha comunicat que el perfil més demandat en el sector és el de dissenyador i desenvolupador de videojocs, amb més de 180 alumnes matriculats en el curs 2017-2018, que a més experimentarà un repunt en la contractació durant aquest any.

No obstant això, segons el Llibre Blanc del Desenvolupament Español dels Videojocs elaborat per DEV, un 63% de les empreses del sector censades a Espanya té problemes a l'hora de trobar personal qualificat en aquest sector.

La indústria del videojoc va facturar al voltant d'1.163 milions d'euros a Espanya el 2016, un 7,4% més que l'any anterior, i la producció va aconseguir els 600 milions d'euros, un 20% més que en anys anteriors.

Amb aquestes dades, Espanya s'ha col·locat com el novè país amb més consum de videojocs del món. Tot seguit, la llista:

1. Xina

2. EUA

3. Japó

4. Alemanya

5. Regne Unit

6. Corea

7. França

8. Canadà

9.Espanya

Així, l'Associació Espanyola d'Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs estima que a Espanya hi ha uns 15 milions de jugadors, la majoria homes (56%). Quant a la franja d'edat, el 76% es troba entre els onze i catorze anys, dades similars (75%) als de la generació de sis a deu anys.