Google és la companyia que més informació personal recopila i fa servir cada dia. Emmagatzema una gran quantitat d'informació com a part de la seva estratègia empresarial, però també al fet que els seus serveis són utilitzats de manera constant per gairebé qualsevol persona amb accés a Internet.

L'historial de Google és una llista amb totes les dades que has buscat en qualsevol servei de Google (i en tots els teus dispositius) mentre estàs identificat amb el compte que tens de la companyia. YouTube, Gmail, Google Maps, el motor de cerca de Google... no són poques les coses que fem servir que estan sota la seva empara i això pot ser motiu de preocupació per a més d'un, pel que no està de més saber com consultar-ho i eliminar-ho.

Guia pas a pas

Abans de res, en cas que vulguis guardar l'historial prèviament, que sàpigues que pots fer-ho. El primer que has de fer és iniciar sessió amb el teu compte de Google al navegador i anar a "El meu compte", una opció que es troba fent clic en el teu avatar. Aquí ves a Informació personal i privacitat> Controla el teu contingut> Descarregar o transferir el teu contingut> Crea un fitxer. Segueix els passos per finalitzar el procés.

Fet això, per eliminar totes les dades has d'accedir a l'historial anant a la pàgina "La meva Activitat de Google" mitjançant la configuració de compte.

Res més prémer en aquesta direcció, t'apareixerà una pestanya amb tots els llocs que has visitat en qualsevol dels dispositius (ordinadors, tauletes, mòbils) en els quals estigui actiu el teu compte de Google. Per defecte, la vista de totes aquestes recerques t'apareix agrupada, però a la columna de l'esquerra, a la zona superior, pots modificar-la per veure vista d'elements si així estàs més còmode.

Aquí has ??de saber dues coses: pots esborrar de manera manual una part del teu historial, és a dir, una recerca concreta, o esborrar-ho tot de cop. Per a la primera de les opcions tan sols has de tenir davant el que vulguis esborrar i prémer a Detalls, just sota el rètol que indica què has visitat. Aquí, fes clic en els tres punts verticals de la part dreta de la finestra emergent i selecciona Suprimeix.

Aprofitar-te de l'opció per esborrar-ho tot és senzill. A la pestanya d'activitat, fixa't en la columna de l'esquerra i selecciona Eliminar activitat. A la secció Eliminar per data selecciona el període de temps que vulguis (tot el període perquè no quedi rastre) i assegura't que al desplegable que tens una mica més avall està posat Tots els productes per esborrar l'historial de cerca de tots els serveis de Google.

Finalment, fes clic al botó blau Eliminar per finalitzar el procés.